Published On: Čet, srp 8th, 2021
#3rd |

Radiotelevizija Herceg-Bosne: I dijaspora pomaže donacijama preko Paypal

Radiotelevizija Herceg-Bosne (RTV HB) bosanskohercegovački je radiotelevizijski medij na hrvatskom jeziku u vlasništvu 22 općine, grada i županije s većinskim hrvatskim stanovništvom. Jedini smo javni medij na hrvatskom jeziku koji svojim radom pokušava nadoknaditi manjak medijskog prostora i nepostojanje kanala na hrvatskom jeziku na javnim RTV servisima i sustavu. Unatoč činjenici da smo u javnom vlasništvu, sukladno postojećem pravnom okviru, kroz Zakon o javnom RTV sustavu i Zakon o javnim RTV servisima, nemamo pravo na prikupljanje i raspodjelu RTV pristojbe te smo za vlastiti opstanak prisiljeni tražiti alternativne načine financiranja.

Sukladno tome, naši osnivači sudjeluju dobrim dijelom u financiranju proizvodnje programa i rada ove medijske kuće. Dijelom se financiramo iz marketinških aktivnosti koje su na žalost u vrijeme pandemije, a radi loše gospodarske situacije, svedene na minimum. A pokušavamo se financirati i iz različitih društveno korisnih projekata. Vjerujemo kako je opstojnost ovog medija od izuzetnog značaja za sve nas koji smo prepoznali spomenuti problem nedostatka medijskog prostora na hrvatskom jeziku, kao i za sve one koji vjeruju da naš opstanak ne ugrožava nikoga, te za sve ljude dobre volje koji cijene slobode govora i izražavanja.

Posebno smo ponosni na činjenicu da smo u dvije godine rada uspjeli izgraditi mostove između bh. Hrvata i dijaspore. Brojne poruke zahvale iz dijaspore u kojima nam naši gledatelji velikom emocijom govore o tome kako za vrijeme naših prijenosa uživo gledaju svoje rodne krajeve koje nisu posjetili 20 i više godine jasno govore o tome kako ono što radimo ima veliki uticaj i daleko izvan granica Bosne i Hercegovine.

No kako bismo ispunili vaša očekivanja i doveli RTV HB u svaki naš dom, potrebna nam je Vaša pomoć. Namjera nam je osluškivati bilo našeg slušateljstva i gledateljstva, te pružiti vam programske sadržaje koji na objektivan način, a opet prateći temeljne elemente medija: informativnost, edukativnost i zabavnost, ispunjavaju očekivanja svih vas u BiH i izvan domovine.

Zato smo s našim prijateljima, Elektroprivredom HZHB d.o.o. osmislili način za dati vam prigodu da budete sudionici u projektu Prijateljstva s RTV HB, te svojim doprinosom od 1 KM (jedne konvertibilne marke) mjesečno, pomognete u ostvarenju naše temeljne zadaće: biti vaša radiotelevizija u pravom smislu te riječi. Nadamo vašem pristanku te vas molimo da nam kažete vaše želje i potrebe.

Za Hrvate izvan BiH koji žele pomoći naš rad tu je poseban PayPal račun preko kojega mogu podržati naš rad.

Budite dio obitelji RTV Herceg-Bosne i pomozite nam u kreiranju Javnog RTV kanala na hrvatskom jeziku u Bosni i Hercegovini.

Donacija putem paypalahttps://www.paypal.me/rtvhb

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x