Published On: Uto, lis 15th, 2013

Radikali: Nismo mi zapalili auto, možda se sam zapalio?

Srpska radikalna stranka demantirala je umiješanost u slučaj nedavne paljevine službenog auta nekadašnjeg radikala Saše Valjarevića i kažu da postoji mogućnost da se automobil sam zapalio, a Nemanja Šarović, zamjenik predsjednika SRS, optužbe o umiješanosti radikala nazvao je političkom namještaljkama.

Da li je u pitanju obračun bivših stranačkih kolega ili nešto drugo, utvrdit policija

Predsjednik Okružnog odbora SRS za Braničevski okrug, Rodoljub Milošević, pozvan je na informativni razgovor u Policijsku upravu Požarevac, povodom nedavnepaljevine službenog auta nekadašnjeg radikala Saše Valjarevića (SPS), direktora “Vodovoda i kanalizacije”.

 
Valjarević je za ovu paljevinu osumnjičio svoje bivše stranačke kolege, jer je u tri ujutro, nakon što su vatrogasci ugasili požar na autu, na svojoj kapiji video plakat s natpisom “Šešelj dolazi”.
Milošević je u razgovoru u policiji, obavljenom po računu osnovnog javnog tužioca, negirao bilo kakvu umiješanost “radikala” u ovaj slučaj. Prilikom davanja izjave, s njim je u policiji bio i Nemanja Šarović, zamjenika predsjednika SRS.
– Cijeli ovaj slučaj politički je iskonstruisan, jer se Srpska radikalna stranka nikad nije služila nasilnim sredstvima. Zato je jasno da se ovdje radi o obračunu režima s našom strankom – rekao je Šarović.

 
On je naveo da još uvijek nije poznato ni da li je riječ o namjernoj paljevini ili se auto sam zapalio, pošto će se pravi uzrok saznati tek za dva tjedna, nakon vještačenja dijelova uzetih s uništenog auta.
Na pitanje novinara da li je par dana prije paljevine na sjednici Okružnog odbora SRS bilo riječi o tome da treba da se krene u obračun s Valjarevića, Milošević je odgovorio odrečno.
– Mi jesmo imali sjednicu, ali njega tada nismo ni spominjali. Nemamo veze ni sa plakatom na njegovoj kapiji, jer tog dana i noći mi nismo provodili bilo kakve akcije u gradu – rekao je Milošević, dodavši da je informativni razgovor u policiji trajao oko pola sata i da je obavljen na korektan način.