Published On: Pet, sij 17th, 2020

RADI SE O ZNAKU VREMENA I PRVORAZREDNOM DIPLOMATSKOM SKANDALU: “Krug 99” se ispričao zbog pogrešnog tumačenja geste apostolskog nuncija

Stavljati Papi i papinskom nunciju , ambasadoru Vatikana u BIH, riječi u usta koje u ambasadi Vatikana nisu kazali, i vjerovati kako to neće biti primjećeno nije isto kao stavljati Hrvatima u BIH riječi koje nisu kazali i vjerovati da će to biti zataškano, putem sarajevske medijske mašinerije.

Nakon što je papinski nuncij demantirao Krug99 da je Papa dao ideološko odlikovanje i ideološku potporu Krugu99 Krug99 se ispričao. Iako  te isprike neće biti posebno naglašene u sarajevskim medijima, činjenica je da će Vatikan biti informiran. O tome s kim ima posla u Sarajevu.

Možda onda nakon četvrtog ili petog Komšićevog preglasavanja Hrvata , i nakon što svedu broj Hrvata na zanemariv postotak u BIH, netko u Vatikanu shvati da je bespogovorno primanje Komšićevih diplomta u Vatikan čin izdaje katolika u BIH. Možda netko u Vatikanu konačno izrazi katolicima ispriku, za nekoliko stoljeća, okretanja leđa.

Tekst Isprike99:

Najiskrenije se ispričavamo zbog našeg očito pogrešnog tumačenja jedne geste apostolskog nuncija u BiH – uručenja brončane Medalje samo kao poklona nakon održavanja posljednje sesije “Kruga 99”, a ne kao priznanja za upornu aktivnost ove organizacije na poznatim vrijednostima – priopćeno je iz Asocijacije nezavisnih intelektualaca “Krug 99” povodom reagiranja Apostolske nuncijature u BiH.

U priopćenju se napominje da je apostolski nuncij u BiH Luigi Pezzuto po treći put bio uvodničar na nedeljnjoj sesiji “Kruga 99”.

-Nadamo se da ovaj propust neće poremetiti do sada stečeno međusobno povjerenje i dalju suradnju – priopćeno je iz te asocijacije.