Published On: Sri, ruj 23rd, 2015

PUTOVI VODE U HRVATSKU METROPOLU? Ako Mađari zatvore granicu vlakovi idu za Zagreb!

UMJESTO U SRBIJU, PUTEVI VODE U HRVATSKU METROPOLU? 'Ako Mađari zatvore granicu u Botovu, vlakovi idu za Zagreb!'

Načelnik županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje Ivan Pal kazao je u srijedu navečer novinarima kako će vlakovi s izbjeglicama, ako Mađari zatvore žicom granicu kod Botova, ići izravno prema Zagrebu i neće se zadržavati u Koprivničko-križevačkoj županiji.
Kasno poslijepodne iz Tovarnika je prema Botovu krenuo još jedan vlak s desetak vagona punih izbjeglica i migranata koji će se uputiti u Mađarsku preko ilegalnog prijelaza, koji je još otvoren, a hoće li se prelasci nastaviti u četvrtak, još se ne zna. Iako je postojala sumnja da će Mađari u srijedu poslijepodne zatvoriti ilegalni prijelaz bodljikavom žicom i ogradom to se, uvjerile su se brojne novinarske ekipe na terenu, nije dogodilo.
Ivan Pal je rekao kako osluškuju informacije s mađarske strane. Izrazio je veliko nezadovoljstvo zbog toga što, kazao je, ne postoji sustav vertikalnog informiranja od strane nacionalnog Stožera za zaštitu i spašavanje te da sve informacije dobivaju ili s terena ili od policije koja koordinira sve akcije transfera izbjeglica.
Mađari su u srijedu ujutro postavili žičanu ogradu na 10 kilometara udaljenom prijelazu kod Gole, a viđeni su i kako postavljaju žicu nedaleko ilegalnog prijelaza kod Botova. Taj prijelaz, udaljen dva kilometra od željezničke stanice u Botovu, još je otvoren.
Do njega će migrante i izbjeglice koji stižu vlakom oko 22,30 sati, voditi će policija koprivničko-križevačka, a volonteri Crvenog križa i građani usput će im dijeliti hranu, vodu te potrepštine za djecu, dječju hranu i pelene. Izbjeglice i migranti zatim pješice idu sve do Gykenyesa i Zakanya gdje ih čeka vlak koji vozi prema austrijskoj granici.
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare