Published On: Pon, tra 18th, 2022

PUTIN: Zapadne zemlje su postigle autogol uvođenjem sankcija Rusiji

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da su zapadne zemlje postigle autogol uvođenjem sankcija Rusiji. Govoreći o stanju ruskog gospodarstva, Putin je rekao da se inflacija stabilizira i da se maloprodajna potražnja u zemlji normalizirala.

Ruski uslužni sektor pretrpio je najveći pad aktivnosti od početka pandemije 2020. godine. Naime, potrošači i tvrtke otkazivali su narudžbe usred sve oštrijih zapadnih sankcija nakon invazije na Ukrajinu.

Ako bi Putinova tvrdnja bila točna to bi značilo da je Rusija prva zemlja u povijesti koja je pretrpjela udar sankcija. Inače sankcije se u modernom ratovanju dozvoljavaju. Nisu kažnjive kao kemijsko oružje npr. Iako su razornije i  ubojitije od kemijskog oružja. Sankcije u međunarodnoj politici i u uvjetima globalnog tržišta, na malane zemlje djeluju tako iscrpljujuće da i bez obzira ako bi neka malena zemlja imala suvereno pravo činiti nešto što želi a što ne želi Zapad, brzo bi od tog nečeg odustala. I ne postoji niti jedna svjetska konvencija koja ju može zaštiti u tome.
Sankcije u slučaju Rusije naravno, jesu opravdane, al one kao globalni instrument dresure, u nekim ranijim slučajevima gdje target bila mala suverena zemlja jesu rušenje svakog međunarodnog poretka.
Ako se već globalno tržište nametnulo kao princip funkcioniranja današnjeg svijeta, kako je moguće da su sankcije ostale legalan način ratovanja s obzirom da se žrtva , tj meta, od njih uopće ne može braniti. Iako su ih svjesni. Dakle gore su od kemijskog oružja.

 

guest
nije obvezno
25 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kiseljak

Samo sacekaj Putko nema ti spasa tješi se ti.Za 2 mjeseca vam ne gine bankrot a tebi štap u prdaru kad se narod pobuni.

Tekbiraj, tekbiraj - pa za pojas zadjeni!

Gazijo moj prepošteni 🙂 – kad napaćeni Bošnjo nije bankrotiro 🙁 – nitko živ više nikada neće bankrotirati 😎 …

Anonimac

a nije se ni pobunio protiv bega!

SMRT_SH_FASIZMU

Ha, bunile su se tvoje prababe, pa nejma plaho fajde…. Beg ućeruje kako ućeruje snagu u zicagu

Srbče

Da zato su pošteni bošnjani imali izreku a i dan danas je koriste.Kad beg begeniše,begeniso je onu.itd.U svom riječniku slavite i silovanja i klanja.Ima i ona kad Musa dere jarca(srbina).

većina

to su izreke tvojih predaka

Kiseljak

Ogledali se na prdoslavce kako sa malo deveraju pa nam lakše.E moj opančaru pesinavi.

Anonimac

On se jest prekhontao, ali bukva ima svoju znanu postojbinu. Trupac.

SMRT_SH_FASIZMU

E jesi trupac hahaha ha i to dupac trupac….. ČUTUK pravi hahaha

SMRT_SH_FASIZMU

SAMO TI NJIMA PUTAGA POŠALJI JOŠ KOJU ČESTITKU “ZA DRON SPREMNI” HAHAHA HA HAHAHA

Srbče

Može bankrotirati samo onaj ko plaća gorivo 3 KM i Ulje 5 KM.A sve to i dalje dolazi iz Rusije.

Srbče

hahaha imaš pravo sanjati.Rusija je samo još jača.I ništa drugo.Roba ide samo drugim kanalima a tebi plasiraju bajke za malu djecu.Upravo ti kad platiš litru ulja 5 KM trpaš pare i Rusima u djep.

Carlos

Blesavo do bola.

Šaćir soros

E stvarno ako mi hercegovački muslimani i dalje budemo ovde čitali onda smo stvarno glupi

Brčak 215

Jesi ti suljo ili muljo glupane

Šaćir soros

Dali mu pogrešnu tabletu…pelcovan kod Kacavende

SMRT_SH_FASIZMU

Eh to treba pitat vlaške keve i prababe…. Suljo ili Muljo, njima je bitno prezime ČOMAGA xaxaxaxaxaxaxa

Potu,rica

Vi naši hercegovački muslimani ste stvarno najgluplji muslimani🤣🤣🤣❤️

Phoenix

Autogol je bio i potapanje ” ponosa Ruske mornarice ” xaxaxa

Šaćir soros

Najopasniji u Politici su ljudi na položaju koji su niski rastom…nisu im dali sise…

SMRT_SH_FASIZMU

JES, SAMO PUTAGA JE ČAK VISOČIJI OD J.BANA hrvata ŠTO IMA SPOMENIK U PO ZAGREBA

Anonimac

Koja doza lažne utješnosti samoga sebe. Stara ruska anomalija, laži samoga sebe- ako ti ne ide po planu.

Anonimac

A zanimljivo da se smanjio broj tik tok ratnika Čečena, nema više da pucaju na praznu zgradu ili semafor, ili ih je puno šhehidilo ili su se maknuli na sigurno kad su vidjeli ukrajinske marince na djelu 😀

Srbče

MA boli ih uvo za Ruskim gospodarstvom i Ukraincima,oni su potrčali sa sankcijama kako bi opravdali sva poskupljenja sad sve isto prodaju svom narodu samo 3 put skuplje.Sve ida kako je planirano.

Srbče

Pismo Srba iz RSBiH Putinu pre 1 mjesec.
“Dragi naš brate Putine.Mi pravoslavci iz RSBiH puno volimo Rusiju.I vi to veoma obro znate.Kao što smo ubjedjeni da ste upoznati sa situaciom u BiH i svakodnevnim maltretiranjem našeg stanovništva od strane Bošnjačkih naZista,u zadnjih nekoliko godina to maltretiranje se inteziviralo,kao što je prešlo i na drugi narod hrvate BiH.svo zlo iz Sarajeva dolazi i širi se BiH i stalno vrijedja našu RS.Vi dobro znate da smo mi Srbi iz BiH uvijek bili antifašisti i u ww2 smodali živote da oslobodimo Jugoslaviju od fašista danas se to negira od strane istih odnosno njihovih potomaka koje smo poštedjeli,nadajući se da će postati društveno korisni i pravi ljudi.Ali kako naš narod kaže iver daleko ne pada od drveta.ZATO VAS MOLIMO DRAGI PUTINE DA POŠALJEŠ TU SVOJU Z VOJSKU U BIH I DA DENACIZIRAS OVU SVETU SRPSKU ZEMLJU TZV BIH.BOG TI POMOGO.