Published On: Sri, ruj 4th, 2013

Putin: Rusija bi podržala napade na Siriju uz čvrste dokaze

Rusija bi mogla podržati napade na Siriju samo ako bi takva vojna akcija imala odobrenje Ujedinjenih naroda i kad bi dokazi o napadima kemijskim oružjem bili neoborivi, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin u razgovoru za prvi program ruske televizije.

»Prema trenutno važećem međunarodnom pravu, samo Vijeće sigurnosti UN-a može odobriti uporabu sile protiv suverene države. Bilo kakav drugačiji pristup kojim bi se htjelo opravdati takva uporaba sile je neprihvatljiv i mogao bi se okarakterizirati kao čin agresije«, rekao je ruski predsjednik u razgovoru za rusku televiziju i agenciju AP snimljenom u utorak a emitiranom danas.

»Ako ima dokaza da je korišteno kemijsko oružje i da su ga koristile regularne snage, to bi trebalo dostaviti Vijeću sigurnosti UN-a. Dokazi bi trebali biti uvjerljivi a ne utemeljeni na glasinama i podacima prikupljenim prisluškivanjem«, naglasio je Putin i dodao : »Na temelju takvih dokaza i mi smo spremni djelovati odlučno i ozbiljno«.

Rusija je obustavila isporuku suvremenog protuzrakoplovnog sustava S-300 Siriji, rekao je Putin. »Imali smo ugovor o isporici S-300, isporučili smo neke komponente ali nismo kompletirali dostavu i trenutno je taj posao obustavljen«.

HINA

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare