Published On: Sri, lip 7th, 2017

Putin: “Ne bih se tuširao pored gay muškarca, ne bih ga želio provocirati!”

Ruski predsjednik Vladimir Putin otvoreno je odgovarao na pitanja u intervjuu s redateljem Oliverom Stoneom, a u njegovom dokumentarcu Putin je govorio o nizu tema, od geopolitičkih do prava LGBT osoba, ali i Edwardu Snowdenu.

Na pitanje postavljeno tijekom turneje po Kremlju, ima li loših dana u životu, ruski je predsjednik kazao kako o tome ne mora brinuti, budući da je muškarac.

“Nisam žena, tako da nemam loših dana. Ne pokušavam nikoga uvrijediti. Jednostavno takva je priroda stvari, određeni ciklusi prirode”, odgovorio je Putin, prenosi Bloomberg News.

Stone je dobio rijetku priliku nazočiti pojedinim Putinovim sastancima tijekom prošle dvije godine.

Jednom su prigodom razgovarali o pravima homoseksualaca, a ruski je predsjednik zanijekao da u Rusiji postoji progon gay osoba, bez obzira na zakon protiv “propagiranja homoseksualnosti među maloljetnicima” i nedavnih izvješća o čistkama gay populacije u Čečeniji.

Na pitanje bi li mu bilo ugodno tuširati se pored gay muškarca, rekao je da ne bi.

“Radije se ne bih tuširao s njim. Zašto da ga provociram? A znate, ja sam judo majstor”, kazao je Putin smijući se.

U dokumentarcu je vozio Stonea kroz Moskvu i opisivao svoj dnevni režim treniranja. U dosad objavljenim teaserima može se čuti kako se Putin rijetko konfrontirao, a njegovi odgovori najčešće su bili na razini činjenica.

U jednom od zanimljivih momenata Putin je, čini se, promijenio priču o tome kako je Snowden završio u Moskvi.

“Naš prvi kontakt s njim bio je u Kini. Rečeno nam je da je on osoba koja se želi boriti protiv kršenja ljudskih prava”, rekao je Putin.

Intervjui će biti objavljeni u četiri epizode od po sat vremena, a prva će biti emitirana idućeg tjedna na američkom TV kanalu Showtime.