Utorak, 16 travnja, 2024

PUTIN: Možemo očekivati nove incidente, Turcima više ne vjerujemo…

Must Read

Nakon incidenta sa Su-24 u Siriji ne možemo isključiti druge incidente i naši građani u Turskoj se mogu naći u opasnosti, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.
„Nakon onoga što se jučer dogodilo ne možemo isključiti neke druge incidente, i ako do njih dođe mi trebamo na ovaj ili onaj način reagirati. I naši građani koji se nalaze u Turskoj, naravno, nalaze se u značajnoj opasnosti i Ministarstvo vanjskih poslova obvezno je o tome govoriti“, rekao je Putin.
Spašeni ruski pilot, koji je prebačen u bazu Hmejmim, bit će nagrađen, rekao je Putin. Dekretom koji je potpisao ruski predsjednik, nagrađena su tri heroja sirijske operacije, od toga su dva odličja dodeljena posthumno.
Predsednik Rusije je, kasko prenosi sputniknews, dodao da će u rusku vojnu bazu u Siriji biti prebačen proturaketni kompleks S-300.
„Što se tiče mjera za osiguranje sigurnosti letova našeg borbenog zrakoplovstva u Siriji, o kojima je jučer bilo riječi, malo je prijedloga. O tome sam jutros razgovarao s rukovodstvom Ministarstva obrane. U Siriju će u našu zračnu bazu biti prebačen kompleks proturaketne obrane S-300. Nadam se da će to, kao i druge mjere — to nije jedina mjera koju ćemo poduzeti — biti dovoljno da se osigura sigurnost letova“, rekao je Putin novinarima.
„Problem nije u toj tragediji s kojom smo se jučer suočili, problem je mnogo dublji. Vidimo — i ne samo mi, uvjeravam vas, to vidi čitav svijet — sadašnje vodstvo Turske tijekom dugog niza godina vodi prilično ciljanu unutarnju politiku za podršku islamizaciji svoje zemlje“, izjavio je Vladimir Putin.
„Mi sami podržavamo islam, i to ćemo i dalje raditi, ali (u Turskoj) je riječ o podršci radikalnijim pravcima. I to samo po sebi stvara veoma nepovoljnu sredinu, atmosferu koja se na prvi pogled ne vidi“, naveo je predsjednik Rusije./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Procurila neugodna priča o Butkoviću: Iza uspona HDZ-ovca stoji poznati komunistički čelnik?

Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem otkad si ministar – priupitao je predsjednik Zoran Milanović ministra...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -