Published On: Sri, sij. 31st, 2018

Putin i Erdogan zadovoljni sastankom o Siriji

Ruski predsjednik Vladimir Putin i njegov turski kolega Recep Tayyip Erdogan izrazili su danas “zadovoljstvo” sastankom o Siriji organiziranim prethodnog dana u Sočiju, objavio je Kremlj usprkos odsustvu konkretnog rezultata.

Dvojica čelnika koji su razgovarali telefonski “izrazili su zadovoljstvo rezultatom Kongresa za sirijski nacionalni dijalog”, koji je održan u utorak u ruskom ljetovalištu Sočiju na inicijativu Moskve, Ankare i Teherana, piše u priopćenju.

“Istaknuli su važnost provedbe postignutih sporazuma” na tom sastanku između predstavnika civilnog društva i sirijske politike koji “žele djelotvorno unaprijediti postupak političkog rješenja u Siriji”, po istom izvoru.

Zaobiđen od zapadnih zemalja, glavnih skupina sirijske oporbe i Kurda ljutitih zbog turske ofenzive na njihovu enklavu Afrin, Kongres u Sočiju okupio je posebno sudionike povezane ili s vladajućom strankom Baas, koja predstavlja režim Bašara al Asada, ili s njezinim saveznicima, ili “tolerantnom” oporbom, navodi Hina.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer