Published On: Pet, srp 6th, 2018

PUTEVIMA ERDOGANA: I Bakir bi izborne skupove mogao raditi po dijaspori. Nagomilala se. A preglasati je važno…

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je u petak izaslanstvo Svjetskog saveza dijaspore.

Predstavnici Saveza, koji okuplja 17 članica, informirali su predsjedavajućeg Izetbegovića o aktivnostima u bh. dijaspori i temama Devetog kongresa dijaspore koji će u subotu biti održan u Sarajevu, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Naglašeno je da oko dva milijuna građana Bosne i Hercegovine koji žive izvan domovine predstavljaju ogroman potencijal, pa će posebna pažnja biti posvećena ulozi dijaspore u ekonomiji BiH, potencijalnim investicijama, te očuvanju kulture, tradicije i jezika.

Predsjedavajući Izetbegović dao je podršku djelovanju Svjetskog saveza dijaspore BiH. Pozvao je dijasporu da investira u bh. gospodarstvo i na taj način pomogne jačanju ekonomskog razvoja.  Posebno je potcrtao važnost registracije i glasanje na predstojećim izborima, pogotovo u povratničkim područjima. Naglasio je da masovnim izlaskom na izbore dijaspora može u jednom danu mnogo toga promijeniti i doprinijeti stabilnijim prilikama u domovini.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x