Maloljetna djevojka iz okolice Zadra, koja je skupinu mladića prijavila za silovanje te ucjenu, u petak je, kako neslužbeno doznaje HRT, dala iskaz na Županijskom sudu u Zadru. Ispitivanje se, kako je neslužbeno doznao 24 sata, vodilo gotovo cijeli dan. Uz pauze, djevojku su putem videolinka ispitivali od devet ujutro do nešto poslije 16 sati. Na ispitivanju u […]

" />
Published On: Pet, lis 25th, 2019

PUTEM VIDEOLINKA Gotovo osam sati ispitivana maloljetna žrtva grupnog silovanja u Zadru

Maloljetna djevojka iz okolice Zadra, koja je skupinu mladića prijavila za silovanje te ucjenu, u petak je, kako neslužbeno doznaje HRT, dala iskaz na Županijskom sudu u Zadru.

Ispitivanje se, kako je neslužbeno doznao 24 sata, vodilo gotovo cijeli dan. Uz pauze, djevojku su putem videolinka ispitivali od devet ujutro do nešto poslije 16 sati.

Na ispitivanju u zgradi zadarskog suda su bili prisutni osumnjičenici kojima je oduzeta sloboda, državni odvjetnik, punomoćnica oštećene i branitelji osumnjičenika. Isto tako, neslužbeno se doznaje kako nisu ispitani svjedoci.

Podsjetimo, slučaj višestrukog grupnog silovanja maloljetnice iz Dalmacije za koji su osumnjičena sedmorica mladića zgrozio je Hrvatsku. Petorica osumnjičenih za silovanje djevojke privedena su u istražni zatvor nakon odluke Izvanraspravnog vijeća koje je poništilo prvotnu odluku suca Ivana Markovića o puštanju na slobodu uz mjere opreza. Dvojica preostalih maloljetnika ispitana su u ponedjeljak.