Published On: Pet, ruj 16th, 2016

Pupovac: 'Takvi kao Plenković plaćaju se suhim zlatom'

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac govorio je o mogućoj ulozi manjina u budućoj Vladi. Dotakao se i šefa HDZ-a Andreja Plenkovića i rekao što misli o njemu kao budućem premijeru.
– Ovaj put postoji nešto veća mogućnost da svih osam zastupnika nastupa zajedno jer nema pokušaja da ih se razbije i jer je politička situacija jednostavnija nego prije osam mjeseci. Naše se pozicije definiraju. Osnovne su definirane s obzirom na ono što treba ne samo manjinama nego i društvu. Osam zastupnika nije mala stvar, oni ne mogu voditi računa samo o svojim kulturno-umjetničkim društvima nego i o javnim interesima zemlje. O tome ćemo i danas razgovarati – rekao je Milorad Pupovac oko pregovora manjina oko ulaska u vladu na N1 televiziji.
O formaliziranju eventualnog ulaska u vladajuću većinu, Pupovac je rekao da bi najbolje bilo da se odnos definira i da se potpiše sporazum te da postane sastavni dio programa Vlade. Rekao je da se čuo se predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem. – Pregovori će ići bilateralno pa će dobiti trilateralne dimenzije. To ne može bez utjecaja. Stabilna Vlada mora biti dogovor oko prioriteta. Nesumnjivo ćemo na neke stvari utjecati – dodao je Pupovac.
Pupovac: Plenković ima natprosječnu reputaciju
Komentirao je i odnos sa Zoranom Milanovićem kao i njegovu funkciju premijera. – Ja sam s Milanovićem imao i polemike, ali nisam od onih koji će sad, kad je izgubio, po njemu gaziti ili pljuvati. Milanović je imao svoje prilike – neke je iskoristio, neke nije. Nije lako biti socijaldemokratski premijer u Hrvatskoj – u zemlji u kojoj vas proglašavaju nenarodnim. To je trebalo izdržati i on je tu vrstu napada izdržavao. To treba biti lekcija za svakoga. Lekcija za SDP je kakvu mi socijaldemokraciju želimo. Onu koja će biti liberalizam s elementima neoliberalizma? Novu socijaldemokratsku politiku Milanović je propustio graditi. Previše se vezao uz liberalne elemente. Hrvatskoj treba SDP sa snažnom socijaldemokratskom porukom koji će se znati suprotstaviti nacionalizmu otvaranjem pravih tema – rekao je i odgovorio na pitanje hoće li Plenković biti bolji premijer. Kazao je da on ima pretpostavke da bude dobar premijer.
– On ima natprosječnu reputaciju u europskim i međunarodnim krugovima što za našu zemlju nije mala stvar. Takvi se plaćaju suhim zlatom. Nama treba nova reafirmacija u EU. Plenković je čovjek koji ne proizvodi konflikte, on okuplja i izabire. To je moj dojam. Plenković će htjeti biti premijer, a to znači voditi Vladu u pravom smislu riječi i znati što mu svaki ministar radi. On će biti “full time prime minister” – rekao je.
Odgovorio je i na pitanje je li za njega prihvatljivo da u Vladi bude Zlatko Hasanbegović.
– Zlatko Hasanbegović je antipod Plenkoviću. On je ono po čemu je Hrvatska bila negativno slikana u EU i svijetu. Ono po čemu je ružičasto slikana – to je Plenković. Mi ne možemo podržati nekoga tko će zastupati revizionističke stavove. Sigurno nećemo podržati Vladu u kojoj sjedi Hasanbegović – poručio je Pupovac.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x