Published On: Pet, pro 9th, 2016

Pupovac odgovorio hrvatskim desničarima: Tužiću vas ako to ne učini država

ZAGREB – Predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac rekao je povodom prijetnji koje mu je uputio predsjednik desničarske stranke A-HSP Dražen Keleminec, u vezi s komentiranjem postavljanja spomen-ploče s natpisom “Za dom spremni!” u Jasenovcu, da će podnijeti kaznenu prijavu protiv njega ukoliko Tužiteljstvo to ne učini.
“Ovo što se događalo proteklih dana, prema mišljenju pravne službe s kojom se konzultiramo, jeste kazneno djelo. Ukoliko kaznenu prijavu protiv Keleminec ne podnese državno tužiteljstvo, mi ćemo to učiniti sami”, rekao je Pupovac.
On je naglasio i to da do sada nije bilo postupanja policije na temelju kojih bi Keleminec izjave bile okarakterizirane kao kazneno djelo. Pupovac je nedavno objavio status na Facebooku da nitko od nadležnih predstavnika hrvatskih vlasti odgovornih za ustavnost i zakonitost nije reagirao na postavljanje spomen-ploče s natpisom “Za dom spremni!” u Jasenovcu, zbog čega su mu upućene prijetnje smrću. Keleminec mu je poručio da odseli u Srbiju ako mu ovaj pozdrav smeta, a potom je svojim sljedbenicima dao instrukciju da “pošalju poruku-čestitku Pupovcu s pozdravom` Za dom spremni! `”.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>