Published On: Ned, stu 27th, 2016

PUN KAMION SKUNKA Crnogorska policija zaplijenila drogu vrijednu tri milijuna dolara


Službenici Uprave policije i Uprave carina na Graničnom prijelazu Božaj, otkrili su jučer ujutro oko 600 kilograma skunka u kamionu bugarskih registracijskih oznaka koji je ulazio u Crnu Goru, javljaju crnogorski mediji.
Kamionom je upravljao turski državljanin Murat Oz (43) iz Carsambe koji se nalazi u bijegu, a za njim će biti raspisana međunarodna potjernica, navodi se u zajedničkom priopćenju Uprave policije i Uprave carina. Oz je skunk, čija je ulična vrijednost procijenjena između 1.800.000 i 3.000.000 eura, krio u 33 torbe i 15 bačvi.
Skunk je, kako su naveli, otkriven nakon što Oz nije pristupio carinskoj kontroli mješovite robe koju je prevozio a koju je carinskim službenicima prijavio noć ranije. – U petak oko 22:10 sati graničnoj kontroli na GP Božaj pristupio je Oz, koji je upravljao teretnim motornim vozilom marke „Mercedes” s priključnim vozilom.
Policijski službenici Regionalnog centra granične policije Centar – Odjela granične sigurnosti Podgorica, SGP Božaj, i carinski sužbenici Carinske Ispostave Božaj su izvršili pregled vozila. Vozač Murat Oz je kazao da nema ništa prijaviti osim mješovite robe koju je prevozio. Kako se za mješovitu robu za koju je ovo lice imalo carinske deklaracije, a koja se nalazila u tovarnom dijelu kamiona, nije mogao izvršiti detaljan pregled iz razloga što se radi o većoj količini gajbi, koje su bile nasložene po dužini i po visini u tovarnom dijelu kamiona, carinski službenici su Muratu priopćili da će ujutru biti upućen na skener u Carinski terminal u Podgorici – navodi se u priopćenju.
Nakon toga kamion je plombiran, a roba je stavljena pod carinski nadzor. – Vozilo je potom dislocirano na parking carinske ispostave u neposrednoj blizini, kako bi se mogao odvijati nesmatan promet putnika i vozila na graničnom prijelazu, pri čemu su putne isprave i dokumente vozača zadržali carinski službenici. Murat Oz u subotu ujutru nije pristupio carinskoj kontroli. Policijski i carinski službenici su, s obzirom na novonastalu situaciju, na licu mjesta pristupili istovaranju robe iz tovarnog dijela kamiona iako vozač nije bio prisutan. Utvrđeno je da je mješovita roba bila samo pokriće za drogu koja je prevožena. Naime, iza kabine kamiona pronađene su 33 torbe u kojima su se nalazila pakiranja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana tipa skunk. Daljnjim pretresom u kamionu je otkriveno još 15 bačava s pakiranjima istog sadržaja.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>