Published On: Čet, ruj 10th, 2015

PULJIĆ: Ovo nije Ustav, ovo je ništa, sve je rađeno na štetu Hrvata, ovo što zovu Dayton treba pod hitno mijenjati!

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas se, u okviru posjete Bosni i Hercegovini, susrela s nadbiskupom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem u Nadbiskupskom ordinarijatu u Sarajevu.
”Ona ozbiljno razmišlja o tome kako da se stvori jedno i političko i gospodarsko rješenje za sve građane u BiH. Hrvati ne traže nikakve privilegije već samo da imaju jednaka prava kao i drugi narodi”, izjavio je Feni kardinal Puljić nakon sastanka.
Izrazio je zadovoljstvo što je predsjednica Hrvatske našla vremena da pohodi sjedište Katoličke crkve u Sarajevu.
To je bila prilika da Puljić prikaže stanje Katoličke crkve u BiH i na poseban način pitanje Vrhbosanske nadbiskupije koju predvodi.
”Razumljivo je da je najveće pitanje kako zaustaviti odlazak i kako sačuvati naš opstanak na poseban način što Hrvatska kao članica Evropske unije može učiniti u EU – da progovori da se BiH tako riješi, da se stvori jedno zakonsko uporište jednakopravnosti odnosno da se otvore vrata naše zemlje prema EU u pogledu razvoja gospodarstva, koja će omogućiti ljudima da ovdje žive, rade i ne bježe iz BiH.
U tom smislu smo razmijenili naša razmišljanja”, istakao je Puljić novinarima.
Osnovna tema razgovora bio je položaj Hrvata u BiH jer, kako kaže Puljić, Dayton to nije proveo, a “ono što je provedeno bilo je na štetu Hrvata“.

Zato smatra da je potrebno stvoriti jedno ozračje sigurnosti i stabilnosti da se svi narodi u BiH osjećaju jednakopravni i to kroz “promjenu izbornog zakona i Ustava BiH“.
”Sadašnji Ustav nije ustav, on je mirovni sporazum koji treba stvoriti jedan stabilan Ustav po kojem će svi građani biti jednakopravni”, zaključio je Puljić.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare