PUHOVSKI: Fašističku ideologiju treba zabraniti, ali obilaženje grobišta nikako!

Hrvatska čista stranka prava posljednjih dana plijeni pozornost potezima koje vuče, a na granici su fašistoidnog ponašanja. Pozvali su u Zagreb radikalne desne grupacije iz Europe, od kojih neke imaju ideju zauzimanja dijela hrvatskog teritorija, a na današnji dan odlučili su obilježiti dan uspostave Nezavisne Države Hrvatske.

Povodom 10. travnja, dana uspostave NDH, HČSP Split će položiti vijence i zapaliti svijeće na groblju Lovrinac u 10.00 sati (Braniteljski križ) te kod spomen križa Palih hrvatskih vojnika 1941.-1945. Također, HČSP Zagreb će u Zagrebu u 11 sati na Mirogoju na od strane komunističkih zlotvora preoranom ustaškom groblju također položiti vijence i odati dužnu počast poginulim hrvatskim vojnicima – stoji u priopćenju HČSP-a, koje završava s pozdravom “Bog i Hrvati! Za Dom spremni!”.


Na njihove postupke teško je ne reagirati, ali oni se zapravo kreću u zakonskim okvirima, što znači da na to imaju pravo. Kao što Crvena akcija i Građanska akcija imaju pravo izraziti revolt protiv poteza HČSP-a, koje doživljavaju fašističkima.

– Fašistička stranka HČSP, koja na svojim stranicama javno objavljuje kako će paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca ustašama obilježiti 10. travnja. Pozivamo sve antifašiste; studentice i studente, radnice i radnike, nezaposlene i umirovljenike da dođu na Trg i da svi zajedno pokažemo kakav Zagreb želimo. Ujedinjeni za antifašističku Hrvatsku i antifašistički nepokoreni Zagreb – objavila je Građanska akcija.

more recommended stories