Published On: Fri, Dec 1st, 2017

Pucao joj u srce jer ga je odbila, umrla za pet minuta

Ana i Dubravko upoznali su se prije pet godina. Izašli su nekoliko puta. Maknula se od njega jer je shvatila da je psihopat. No, on se nije maknuo od nje. Prijetio je da će ubiti njezina sadašnjeg dečka ako ga ne ostavi, piše jutarnji.hr.

Ana Kurtanjek, 29-godišnja osobna trenerica, završila je trening s grupom. Bilo je 20.15 sati. “Bok! Bok!” rekla je kolegama Darku Schwarzu i Michelle Košuta na odlasku.

Kao i uvijek, nasmiješena, vedra i elegantna izašla je iz fitness kluba Play u Gradiščanskoj ulici, skrenula je lijevo i prošla pješice nekoliko desetaka metara do ulaza u garažu. Spustila se do prve podzemne etaže gdje je na mjestu 270 bio parkiran njezin srebrni Fiat Stilo.

Umrla za pet minuta

Onda su odjeknuli hici. Prvi, drugi, treći, četvrti, svi su je pogađali u predio oko srca. Pala je. Naišao je jedan stanar zgrade i još jedan član kluba koji se vraćao s treninga. Zatekli su je teško ranjenu i priskočili u pomoć. Pokušali su je reanimirati. Pozvali su Hitnu pomoć. Stigla je za pet minuta, liječnici su pokušali sve, ali djevojka je umrla.

Njezin ubojica, Dubravko Sikermeštar, 36-godišnji bivši policajac trešnjevačke VII. policijske postaje, izišao je iz garaže s pištoljem kojem je cijev još bila vruća. Znao je da će njegovi bivši kolege brzo krenuti za njim.

Kad je stigao blizu staze kod Doma zdravlja na Črnomercu, stao je. Pucao si je u glavu i na mjestu preminuo. Njegovo tijelo pronađeno je među automobilima. Policija je brzo stigla i počeo je očevid koji je trajao do ranih jutarnjih sati. Prvo su obavljali očevid na mjestu gdje se ubio Sikermeštar, a nakon toga je očevid nastavljen u podzemnoj garaži u Gradiščanskoj 34-36.

“Bila je lijepa kao slika”, prokomentirao je jedan od kriminalista kolegama koji su došli na mjesto zločina, gdje je ubijena Ana, fitness trenerica, bivša prvakinja države u sinkroniziranom plivanju, djevojka koja je uvijek zračila nevjerojatnom energijom. Iako će ovo ubojstvo u statistikama ostati zapamćeno kao zločin u kojem je žrtva žena koju je ubio bivši partner, za njih dvoje se ne bi moglo reći da su bili u nekoj vezi.