Published On: Sat, Jul 16th, 2016

PUCANJEM PO TURSKOM NARODU DEMASKIRALI SU SE: Pilot koji je srušio ruski avion je jedan od učesnika neuspjelog puča


Vojni Puč u Turskoj demaskiran je u trenu kada su pučisti počeli prolijevati krv građana Turske. Krv običnih ljudi. Pa i onih koji mrze Erdogana.

U tom trenu Erdogan je već bio pobjedio.
Ovo nije pobuna turskog naroda.
Učinak pučista je taj da su čak i oni koji pokušavaju smjeniti demokratski Erdogana , sada su na njegovoj strani.
Erdogan iz ovog izlazi ojačan.

Tko su pučisti? Ako čak i Kurdi na njih ne gledaju blagonaklono onda je jasno da su daleko veće zlo od Erdogana.

Zanimljivo je da tijekom puča, u Turskoj nije opljačkana niti jedna trgovina. Sad to malo prebacimo u onaj naš stereotip kako su oni “veće seljačine od nas”. Možemo misliti o Turcima što hoćemo, al taj podatak govori da su ponosna nacija.

Da nisu ne bi bili 17-a ekonomija na svijetu kojoj MMF ne guli kožu. Za razliku od nas koji smo urbani, pametni i školovaniji od njih. Samo nas guli tko stigne. Budući da mi non stop učimo, pa eto ne primjetimo…

Jedan od sudionika državnog prevrata u Turskoj bio je i pilot koji je oborio ruski avion Su-24, izjavio je gradonačelnik Ankare Melih Gokcek. Prema riječima gradonačelnika, pilot je bio član organizacije svećenika Fetulaha Gulena. Aktivnosti ove organizacije službena Ankara naziva “paralelnom državom”.

Ranije je predsjednik Erdogan optužio pristaše Gulena za organiziranje pobune. Sama organizacija sa sjedištem u SAD odbacuje ove optužbe, a Gulen je osobno osudio prevrat. “Upravo ‘paralelna država’ pokvarila je naše odnose s Rusijom. To je bio incident (obaranje aviona) u kojem je sudjelovao jedan od pilota iz te organizacije. On je bio jedan od sudionika puča.

Dosad to nismo objavljivali, zadržali smo informaciju za sebe. Ali ja, Melih Gokcek, kažem da su naše odnose s Rusijom pokvarili upravo ovi nitkovi “, izjavio je gradonačelnik na televiziji Si-En-En Turk. On je dodao da je “paralelna država” namjeravala da izolira Tursku na međunarodnoj sceni.

“Jučer sam imao gosta iz Rusije – Putinovog savjetnika. On dijeli moje mišljenje “, istaknuo je Gokčev, ali nije precizirao o kojem je savjetniku riječ.

Turski lovac oborio je ruski avion na nebu iznad Sirije u studenom prošle godine. Predsjednik Rusije nazvao je to “udarom u leđa” suradnika terorista, nakon čega je Moskva uvela Turskoj niz ekonomskih ograničenja.

Krajem lipnja predsjednik Erdogan uputio je Vladimiru Putinu ispriku i sućut, nakon čega Putin je objavio da dolazi do normalizacije odnosa s Ankarom.