Published On: Uto, pro 22nd, 2020

Pucaju ljubavi u Mostaru: SDA ljuta na SBB, zastupnica napustila DF?

Koalicije u Mostaru već pucaju. U medijima su se pak pojavile neke informacije kako SDA nije zadovoljan time što je SBB dobila više preferencijalnih glasova koje su dobili kandidati SBB-a, čime bi ova stranka mogla dobiti znatan broj mandata u vijeću, veći nego se očekivalo.

Klix je tako objavio da je ”posebno indikativno da je na Gradskom području Stari Grad kandidat iz SBB-a Ismar Bešo, treći na listi, uzeo najveći broj preferencijalnih glasova, što se gleda kao rad protiv ostalih kandidata Koalicije za Mostar”.

Lider Demokratske fronte (DF) u HNK Ahmed Džubur sinoć je gostujući na Federalnoj televiziji u emisiji “Odgovorite ljudima” optužio koalicijske partnere na mostarskim izborima kako se nisu držali dogovorenog Sergeja Šotrića, koji je bio na Centralnoj gradskoj listi na broju 4, ali je preskočen zbog manjeg broja prefrencijalnih glasova i ne ulazi u Gradsko vijeće.

Džubur je kazao kako će ovo sa sobom povući određene korake te dovesti u pitanje ostanak DF-a u Koaliciji za Mostar koja prema trenutnom stanju ima 12 mjesta u Gradskom vijeću Mostara.

DF je nezadovoljan i što je zbog manjeg broja preferencijalnih glasova na Gradskom području Stari Grad preskočen njihov nositelj liste Haris Nazdrajić, ali bi on ipak mogao ući u buduće vijeće.

Međutim, to se odrazilo i na Skupštinu Hercegovačko-neretvanske županije jer je, kako neslužbeno doznajemo, Selma Drljević iz Demokratske fronte, zbog nesuglasica u stranci odlučila nastupati kao neovisna zastupnica.