Published On: Sub, lis 29th, 2016

PUCA LI “GRANDE KOALICIJA”: Predsjedništvo SDA zaprepašteno Radončićevim svjedočenjem u Prištini


 
Za ubojstvo Ramiza Delalića Ćele odgovorna je državna bošnjačka mafija, izjavio je Fahrudin Radončić na jučerašnjem svjedočenju protiv Nasera Keljmendija u Prištini. Radončić nije kazao na osnovu kojih dokaza i činjenica argumentira ovu tvrdnju, čime je zapravo prozvao najjaču bošnjačku stranku SDA. U SDA-u su zaprepašteni Radončićevim izrečenim insinuacijama i, kako kažu, tendecioznim tvrdnjama.
Sudsko vijeća i tužitelja u predmetu protiv Nasera Keljmendija koji se vodi u Prištini, u kojem je Radončić svjedok Tužiteljstva, sa posebnom pažnjom je interesiralo ubojstvo Ramiza Delalića Ćele. Radončić je Ramiza Delalića okarakterizirao kao ikonu rata i jednog od najpoznatijih ljudi u Sarajevu te je dodao:
“Dva dana prije smrti dao je ekskluzivni intervju u kojem je objasnio i htio dodatno objasniti koje zločine je počinila tajna muslimanska služba. Optužio je Bakira Izetbegovića da je sve znao za to. U javnosti je postojala verzija da Delalić traži milijun maraka od Stranke demokratske akcije zato što je po njenom nalogu ubio srpskog svata i tako je počeo rat u BiH. On je imao velike financijske probleme da plaća odvjetnike jer je bio pred sudom.”
Iz Predsjedništva SDA za Federalnu televiziju kratko su kazali: “Unatoč ranijim iskustvima s Fahrudinom Radončićem, zaprepšteni smo izrečenim insinuacijama i tendecioznim tvrdnjama koje je on iznio prilikom svjedočenja pred sudom u Prištini. Posebno su nedopustive, i zbog toga ih sa prezirom odbacujemo, netočne i zlonamjerne konstatacije izrečene u vezi s ulogom rahmetli Alije Izetbegovića. Uvijek i nanovo nas šokira spoznaja o spremnosti Fahrudina Radončića da negira relevantne povijesne činjenice, omalovaži kolektivnu memoriju bošnjačkog naroda i žrtvuje njegove svetinje.”
Službene stav Predsjedništvo SDA zauzet će na sjednici Glavnog odbora zakazanoj za ponedjeljak.
Inače, Radočić je odmah nakon izbora počeo otklon od koalicijskog partnera SDA. FTV podsjeća kako je početkom listopada, gostujući na face televiziji kod Senada Hadžifejzovića, izjavio: “Ako ćemo brljaviti još dvije godine na način da se jedna nesposobna administracija koja se tu gomilala 20 godina sakrije još dvije godine iza Fahrudina Radončića i kaže ‘mi ćemo graditi’ i onda će za dvije godine reći ‘mi sa SBB nismo mogli to napraviti sad ćemo ponovo probati sa SDP’, naravno da ćemo mi reći ‘momci, mi baš nismo toliko skloni i toliko lagana meta da budemo predmet laganja i manipulacija’”. Na pitanje tko su “momci”, Radončić je odgovorio: “Naše kolege i prijatelji iz SDA.”
Umjesto “momaka” iz SDA samo desetak dana kasnije u SDP-u se pojavio Radončić. Promjene i prekompozicije vlasti nema, ali zato na narednim izborima SBB izlazi samostalno tako da grande koalicija, kako ju je Radončić oslovljavao, savez SDA i SBB, nema budućnost, zaključuje Federalna tv.
“Ono što ja znam da će SBB kao što i SDP na narednim izborima ići potpuno samostalno”, poručio je Radončić.
Radončić u medijskim istupima naglašava da je koalicija sa SDA zapravo koalicija iz nužde. SBB i on osobno neće biti u priči gdje se ne ispunjavaju obećanja data građanima, poput izgradnje infrastrukturnih objekata, autocesta i energetskih projekata. Naglasak je na izgradnji autoputeva, a upravo je SBB-ov kadar Đenan Salčin na čelu Autocesta Federacije, a osim izgradnje dijela zeničke obilaznice drugih radova na koridoru 5c nema. Preostala su dva dana iščekivanja za okončanje Radončićevog svjedočenja na Kosovu i očitovanje Stranke demokratske akcije o ponašanju bošnjačkog koalicijskog partnera./HMS/

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x