Published On: Čet, ruj 6th, 2018

Prvo vikinško vjenčanje nakon 1.000 godina

Norveški par vjenčao se na vikinškoj ceremoniji prema inspiraciji vjenčanja odprije 1.000 godina.

Nekadašnju kozmetičarku Elisabeth Dalseth (27) ispratili su pjevači dok je prilazila svom izabraniku Runeu Dalsethu (36) na obali norveškog jezera. Ceremoniju je vodio poganski svećenik Gothi.

Ovaj par ima sina od šest mjeseci. Dječak se zove Ragnar, a mladoženja je izgledom podsjećao na Ragnara iz popularne TV serije “Vikinzi”. Par je biodosljedan temi njihova vjenčanja – odjećom, frizurama, svećenikom i brodovima. Posebno su za ovaj dan napravljena dva duga broda prema uzoru na vikinške.

Par je također imao i “krvni ritual“, gdje se svinjska krv prolije na kamenje i potom prekrije malim figuricama koje predstavljaju bogove, piše Daily Mail, prenosi Radio Sarajevo.

Nismo imali Spotify, već glazbu uživo, onakvu uz kakvu su plesali naši preci, rekla je vikinška mlada Elisabeth.

Njihova romansa počela je prije dvije godine, Elisabeth nije ništa znala o poganstvu i vikinškim tradicijama, ali ju je ta tematika privukla preko njezina izabranika. Rekla je da joj je Rune otvorio potpuno novi svijet u koji se zaljubila.

Prijatelji iz ovoga poganskog pokreta koji rade na očuvanju tih rituala bili su uključeni u organizaciju vjenčanja koje je prvo zabilježeno vikinško vjenčanje u posljednjih 1.000 godina u Norveškoj.

Iako su zadovoljni vjenčanjem i organizacijom, nisu sretni zbog skepticizma njihovih roditelja.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare