Published On: Uto, kol 31st, 2021

PRVO DAYTON 1: Protiv “Daytona 2” sam, Bošnjaci misle da će ići korak po korak

“Nikada nisam spominjao Dayton dva. Rekao sam i to stalno govorim da je taj sporazum gotovo mrtav jer je devastiran odlukama visokih predstavnika”, kaže Dodik

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je sinoć kako je njegova ideja da Turska, Srbija i Hrvatska sa Srbima, Bošnjacima i Hrvatima pokušaju pronaći održivo rješenje u BiH, a ne da bude “Dayton dva”.

“Nisam zagovarao `Dayton dva` i protiv njega sam, jer bi se u tako nešto morale uključiti velike sile i to nije moja ideja nije. Da nisam vodio ovakvu politiku, Republike Srpske do sada ne bi bilo i u to sam uvjeren”, rekao je Dodik i upitao zašto netko bježi od mirne disolucije BiH?

On je pojasnio kako je nakon nedavnog sastanka s turskim predsjednikom Recep Tayyip Erdoganom iznio sve stavove Republike Srpske, prenosi Srna.

“Nikada nisam spominjao Dayton dva, što tvrdi oporba. Rekao sam i to stalno govorim da je taj sporazum gotovo mrtav jer je devastiran odlukama visokih predstavnika.

I Erdogan je rekao da moramo sami. Rekao je – nemojte da vam stranci to uređuju, te da je spreman sudjelovati i modelirati određene razgovore s nama ako mi donesemo takvu odluku i da takvo nešto ne čekamo sa strane”, precizirao je Dodik za RTRS.

On je rekao kako i sada ima o tome isto mišljenje, te i dalje postoji težnja da se uništava Srpska rušenjem entitetskog odlučivanja na razini BiH i zagovaranjem građanskog koncepta, što treba spriječiti radi očuvanja Republike.

On je istaknuo da su Srbi, Bošnjaci i Hrvati nezadovoljni sadašnjom situacijom u BiH.

“Bošnjaci misle da će ići korak po korak, nakon čega neće biti Republike Srpske i Hrvata. Nakon toga će Banja Luka, na način kako promatra oporbaa, doći u poziciju da izgubi depozite u iznosu od šest milijardi KM. Ako ova sredstva budu prebačena u Sarajevo, Trebinje i općine u Srpskoj ništa neće dobiti”, upozorio je Dodik.

Prema njegovom mišljenju, opozicija u Srpskoj samo očekuje pomoć stranaca, iako narod neće da im Sarajevo bude politički centar.

guest
nije obvezno
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x