PRVI U EUROPI: Tužiteljstvo BIH organizira prvi međunarodni Festival šutnje u Bugojnu

BIH se može pohvaliti da prva u Europi ima organizira tečaj šutnje u nekoj općini. Svijet je prepun tečajeva govorništva, motivacije, plesa. Ali malo tko da organizira tečaj šutnje.

Tužiteljstvo BIH uslijed dokolice i dosade, odlučilo je za građane Bugojna kao i međunarodne predstavnike u BIH uključujući cirkusante poput tužitelja Scotta, organizirati višetjedni tečaj šutnje.

Predavanja su organizirana u tri turnusa:

Prvi stupanj je za početnike: Tečaj šutnje u prirodi. Uz šetnju gradom, i proplancima, svi posjetitelji takmičili bi se tko može više šutjeti.

Drugi stupanj je za napredne, ljude koji šute godinama a znaju puno toga. Njih će Tužiteljstvo BIH naučiti kako da šute u ekstremnim situacijama. Tipa u politici. Ili kod trik pitanja tijekom policijskog ispitivanja. Kako da dišu na poligrafu itd.

Treći stupanj je usavršavanje pojedinaca koji su već postali profesionalni šutljivci. Radi se o bivšim pripadnicima Armije BIH i članovima SDA koji se danas uglavnom bave povrtlarstvom.

Tužiteljstvo će u ovo ime dovesti i ugledne predavače iz Sarajeva: Gospodu Dževada Mlaću, Selmu Cikotića i Bakira Alispahića da pojasne građanima, i uglednom diplomatskom koru, kako da ne izlete, kad su tema recimo zločini Armije BIH.

Sva predavanja su besplatna, a svim polaznicima osiguran je sendvič i coca cola.