Published On: Wed, Aug 21st, 2013

Prvi put poslije 13. godina u Srbiju će doći i japanske tvrtke

Želimo da Srbija bude mnogo jača u ekonomskom pogledu nego što je bila do danas. Razgovori s Mercedesom o Ikarbusu ušli su u završnu fazu, a očekujemo dalazak Mercedesa iu FAP u Priboju – najavio je Vučić u Vladi Srbije.

Prema njegovim riječima, u studenom će u Pećincima biti otvorena bosovi tvornica u kojoj će se zaposliti oko 600 radnika, a kako je naveo, prvi put poslije 13. godina u Srbiju će doći i japanske tvrtke.

– Očekujemo da će jedna japanska kompanija iz oblasti autoindustrije otvoriti 1.000 radnih mjesta – najavio je potpredsjednik.

On je kazao da se svakog dana razgovara s novim ministrom financija Lazarom Kostićem i drugim ljudima s kojima se prave ozbiljni dugoročni planovi za ekonomski oporavak zemlje. Vučić je istaknuo da će on osobno inzistirati da u Srbiji svi plaćaju porez i da neće biti iznimke.

– Srbija to ne smije dopustiti, ja to neću dopustiti, svi moraju plaćati porez – istaknuo je Vučić.

Dodao je i da ne smije se dopustiti da prihod od trošarina i poreza budu kao u veljači ove godine, kada se u proračun slilo 50 milijardi dinara.

– Rekao sam više ne smije nam prođe nijedan mjesec da nam prihodi od trošarina, poreza na dobit, i svega drugog budu ispod 72 milijarde, au srpnju i kolovozu ne smiju ići ispod 80-85 milijardi – kazao je Vučić.

dnevno.rs