Prvi put kada je Čavara ovo izgovorio, današnji 18-godišnjaci bili su tek rođeni. Hoće li HDZ ikada pozvati narod na ulice?

Netko tko gotovo 2 ili tri desetljeća ponavlja kako mu je narod majoriziran i pri tome ne čini ništa osim što to ponavlja, niti čim prijeti, recimo blokadom sutava, ili se ogluši na poziv kada ih Dodik pozove da pokažu tko su gazde u ovoj državi taj netko zove se “Vodeća partija BH Hrvata”.

Stranci su odavno prepoznali Hrvate kao najslabiju kariju BIH, i najtolernatniju skupinu, molitvenu skupinu bez nacionalne svijesti koju se da oblikovati. Fratrusine su im pokazale koliko je taj narod lagan za manipulaciju, i  kako ga možeš prisiliti na sve, da trpi udarce, da ne ide na ustanak kad mu džihad usred Sarajeva digne ministra u zrak. Ako su oni mogli uvjeriti naše očeve i majke da se “Gospa spušća petkom” na kakvu s nekakvim babetinama, neimarkama, ako su nas natjerali da ponižavamo vlastitog biskupa, otimamo ga, pljujemo po njemu, samo za njihov interes, da za njih crkve zazidavamo i nazivamo ih polubožanstvima, u što nas nisu u stanju uvjeriti svjetske sile kada te iste sile pokupuju naše vračeve?

Ubijaju nas pred našim očima, protjeruju, pojašnjavaju nam da to što su nam vratili dio prava, iako su morali apsolutno sva, je čin njihove naklonjenosti nama, na kojem moramo biti zahvalni. I mi to prihvaćamo. Nesvjesni da smo narod bez iti malo ponosa. Ko fol drčni, ko fol mučenici, a ono narod s najmanjim postotkom samopoštovanja na tlu Europe. Ko fol ujedinjeni no samo do razine sela. Bez stvarnog nacionalnog zajedništva. Narod kojem se smiju.

Među onima koji su najzaslužniji za naše utapanje, i nestajanje našeg ponosa jeste naša politička elita. Koja nema drčnosti. Koja ponavlja jednu te istu frazu ima treće desetljeće i to ponavljanje nazivaju “borbom”.

Iako time šalju poruku Tiranim iz OHR-a da su spremni za još par mandata ponižavanja.

Neradikalna komunikacija s onima koji ti pucaju u narod zapravo je poruka istima da si i dalje spreman na suradnju tipa: “Vi Hrvate nastavite proganjati, mi ćemo nastaviti kmečati, dobro vama, dobro nama, a narod će se već nekako snaći.”

Nešto kao Ahdnama samo prebačena na političko polje.

Najbolji dokaz koliko su Hrvati bijedni jeste prošlotjedno davanje Večernjakovog Pečata šefu OHR-a i šefu US Ambasade u BIH.

OHR je paradigma Tiranina za Hrvate, zadnja tri desetljeća. US ambasada se istaknula u progonu naroda Petra Hercega Tomića u BIH. Posebno trenutni ambasador, kompromitirana je osoba , poznata po korupciji, budući da je pritiskom na BH Tužiteljtvo i Sud osigurao pravni imunitet Selmi CIkotiću u istrazi oko zločina nad Hrvatima Bugojna.

No Jozo Pavković zna da su Hrvati glup narod, neinventivan i da mu nitko neće zapaliti redakciju. Propast će narodi, planete će stati, no potreba autrijske Styrie za uguzivanjem, opstat će.

Evu uzmite samo primjer Čavare i Joze Pavkovića. Čavara je stavljen na US crnu listu samo zato jer je branio pravo našeg naroda da mu se ne nameće nelegalna i neustavna vlast. Jozo Pavković je ambasadoru koji je izlobirao to crnilo uručio nekakav pečat. Jebo te pečat.

Marinko Čavara, član Predsjedništva HDZ-a i dopredsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine rekao je kako se nada da će “Hrvati imati legitimne predstavnike” i da je “mantra što dio Bošnjaka smatra kako najmalobrojniji konstitutivni narod u BiH može nekoga ugroziti u vlasti”.

Za N1 je kazao da je SDA ranije kao partner blokirala te razgovore o izmjenama Izbornog zakona.

“Sada imamo nove partnere i formirat će se povjerenstvo koje će to pokrenuti i implementirati odluke Suda BiH i Suda u Strasbuurgu. Zašto bi bio problem nekome da jedan konstitutivni narod bira svoje legitimne predstavnike?! Izvan svake logike je da je to etnička podjela. Ako je nama to uskraćeno, da li vi želite mir ili dominaciju nad nama”, pita se Čavara.

Kaže kako vjeruje da koalicioni partner iz Trojke to razumiju i da “dio Bošnjaka vjeruje da najmalobrojniji konstitutivni narod u BiH može nekoga ugroziti ako participira jednako kao ostali narodi u vlasti”.

Kaže kako je prevažno da fukcioniramo bez zastoja i da se treba maknuti od tema koje će nas dijeliti.

“U Vijeću ministara BiH se užurbano pripremaju zakoni koji se trebaju usvajati i koji će nas voditi ka EU. Dobili smo kandidatski status zbog ukupne situacije i rata u Ukrajini. Treba užurbano raditi i iskoristiti priliku”, kaže.