Published On: Ned, velj 24th, 2013

PRVI LICEMJER DRŽAVE: "Ambasadori se ne trebaju miješati u formiranje vlasti u FBiH"

Dok su američki veleposlanici i OHR krmčili demokracijom u vrijeme Platforme, radeći genocid nad BH institucijama, stranka licemjera, predvođena velikim meštrom, šefom svih  licemjera BH čitluka,  Suljom od Šuplje, i prvim dolicemjerom države Bakirom, sinom rahmetli licemjernog babe, koji je poznat po tome što je jedan dan potpisivao ono što bi sutra pljuvao, recimo Cuutellierov mir, šutili su kako licemjeri samo znaju šutjeti, podržavajući suspenziju konsocijacije i smrti  Ustava FBIH. Sada dok im prijeti micanje sa čela zlatnih koka u FBIH, ta zlatna i bogata stranka, stranka čiji sinovi i šćeri uživaju u dvoetažnim stanovima Manhattna dok Suljo i ostatak SDA raje po BiH profitiraju na emocionalnoj ucjeni bošnjačkog naroda, njegovom strašenju  i držanju u nacionalnom getu,   protivi se miješanju stranaca u rekonstrukcije Vlade FBIH. Dabome da su u pravu. No taj isti princip, koji danas pljuju do jučer su salutirali. Odvratnost jest jednako SDA.Stranka demokratske akcije priopćila je danas da je iznenađena direktnim uplitanjem u formiranje vlasti Federacije Bosne i Hercegovine od strane nekih veleposlanika, tim prije što su i sami izjavili da je ovo unutarpolitičko pitanje u koje se ne treba miješati.
“Napominjemo da su ambasadori tih zemalja, odnosno međunarodna zajednica, cijelo vrijeme šutjeli kada je Borjana Krišto kao predsjednica Federacije BiH sprječavala izbor ministra prostornog uređenja u Vladi FBiH iz reda bošnjačkog naroda, te izbor sudaca Ustavnog suda Federacije. Također, dvije godine je Svetozar Pudarić, kao potpredsjednik Federacije opstruirao izbor sudaca Ustavnog suda FBiH”, navodi se u saopćenju.
U SDA smatraju da predsjednik Federacije BiH Živko Budimir dosad nije bio prepreka za imenovanje sudaca, jer se ovaj predmet kod njega nalazi tek petnaestak dana.
“Stoga začuđuje snažan pritisak na predsjednika Federacije kada je u pitanju proces imenovanja sudaca Ustavnog suda FBIH”, saopćila je danas SDA.