PRVI JE RADNI DAN NOVOG PREDSJEDNIKA Milanović u 9 sati stigao na Pantovčak: ‘Gospođe i gospodo vojnici, dočasnici i časnici, pozdrav Domovini!’

Predsjednik Zoran Milanović stigao je na Pantovčak svog prvog radnog dana. Dočekala ga je i pozdravila Počasno-zaštitna bojna.

‘Gospođe i gospodo vojnici, dočasnici i časnici, pozdrav Domovini’, pozdravio ih je Milanović nakon dolaska na svoju dužnost u Ured predsjednika.

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović prvi radni dan započeo je pregledom svečanog postroja Počasno-zaštitne bojne.

Milanović će nakon toga položiti vijence i zapaliti svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve – zid boli, na grobnicu narodnih heroja te na zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Potpisat će i Odluku o Uredu predsjednika, što je preduvjet za donošenje svih drugih odluka, uključujući i one o imenovanjima.

Od jutros je aktivna internetska stranica petog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića www.predsjednik.hr. Trenutačno je u testnoj fazi i nadograđivat će se s obzirom na to da Ured predsjednika još nije u cijelosti ekipiran.