Published On: Ned, ruj 25th, 2016

PRVI INCIDENT NA REFERENDUMU: Grupa mještana blokirala glasačko mjesto


U Mjesnoj zajednici Kula kod Gacka zabilježen je incident, prenosi Hrvatski Medijski Servis.
Manja grupa mještana blokirala je referendumsko mjesto, a na mjestu događaja je izašla policija. U Kuli većinom živi bošnjačko stanovništvo.
Predsjednik Republičke komisije za provođenje referenduma Siniša Karan rekao je da je glasačko mjesto u iz tehničkih razloga spojeno sa drugim glasačkim mjestom u toj lokalnoj zajednici.
“Procijenili smo da to glasačko mjesto, koje je malo, možemo pripojiti drugom mjestu”, rekao je Karan.
Oko 266 mjesta za izjašnjavanje na području Banja Luke otvorena su na vrijeme osim u naselju Obilićevo čije otvaranje je kasnilo zbog nepredviđenih okolnosti.
Referendumska mjesta otvorena su u Trebinju, Bileći i Berkovićima. Od 7 sati građani se izjašnjavaju i na području Doboja, Teslića, Stanara, Šamca. Otvoreno je i referendumsko mjesto u Ločarima za sve građane Brčkog, jer u tom gradu nije postignut sporazum za održavanje referenduma.
Osim u Lončarima, Brčaci se mogu izjasniti u Donjem Žabaru, Bijeljini i Donjoj Bukovici.
Inače, građani RS-a su radi utvrđivanja identiteta, dužni da kod sebe imaju jedan od vrijedećih identifikacijskih dokumenata. U Bijeljini je referendumsko izjašnjavanje počelo na vrijeme na svih 143 glasačkih mjesta. Također, i u šest općina na području Istočnog Sarajeva, javlja RTRS./HMS/