Published On: Sub, pro 30th, 2017

Prvi Hercegovac koji je to napravio: Josip je odustao od karijere barmena i počeo se baviti onim što je kod nas još uvijek ‘tabu tema’

Josip Grabovac prvi je hercegovački muški modni bloger, a svoje zanimanje smatra kontroverznim. Zapravo, tvrdi da je kod nas bavljenje tim zanimanjem još uvijek ‘tabu tema’.

Mladi Širokobriježanin prije tri godine upustio se u avanturu života, a sada je svoje iskustvo ispričao za In magazin.
“Uvijek sam nekako pratio televiziju, modne časopise, ali prije svega ja sam profesionalni barmen. Moj posao kao barmen isto je imao veze s modom.

Jednostavno sam odlučio probati i u kratkom periodu postigao sam jako velik uspjeh“, govori Josip koji je pokrenuo modni blog Glas mode.

Njegov blog, koliko god neshvaćen u domovini, u svijetu je prilično popularan. Ne samo da je uvršten u 100 najčitanijih modnih blogera na svijetu, već je Josip ostvario i nekoliko suradnji s poznatim modnim brendovima.
“Ako se želite baš profesionalno baviti ovim, trebate uložiti u dobar mobitel, u dobru kameru. Isto tako, u početku vam se neće javiti dosta tih brendova. Sam sebi moraš platiti putovanje i hotel da napraviš neku priču i da dokažeš ljudima da ti to znaš i možeš”, savjetuje popularni bloger svima onima koji su se odlučili baviti istim poslom.

“Otišao sam iz svoje zemlje, ali zašto ja svoj posao ne bih radio ovdje – još uvijek je u Hrvatskoj to tabu-tema. Puno grešaka rade hrvatski mediji, pojedini koji daju prostora osobama koji ne mogu ništa dati, a osobe koje imaju težinu svojih priča, svoga posla, ostavljaju sa strane”, ‘opleo’ je Josip po mentalitetu u regiji.

Josip ima i kćer Saru kojoj također nije jasno čime se to točno njen tata bavi. Na sam spomen kćerkice bloger se raznježio i dodao kako upravo za nju radi to što radi, kako bi djevojčica jednoga dana ponosno mogla reći “Ovo je moj tata”.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare