Published On: Uto, srp 5th, 2016

Prvi bajram-namaz u Ferhadiji: Mir među ljudima ništa ne može zamijeniti

Prvi bajram-namaz, nakon nedavnog svečanog otvaranja, obavljen je jutros u banjalučkoj džamiji Ferhadiji, na dan Ramazanskog bajrama, u nazočnosti velikog broja vjernika.

Banjalučki muftija Osman ef. Kozlić je podsjetio da je ramazan vezan za objavljivanje svete knjige muslimana Kur’ana i stoga je i njegova poruka vjernicima bila da slijede kur’anske poruke, od kojih je jedna da je uvijek bolji mir, nagodba i kompromis među ljudima.

“Takvu poruku uputio sam danas ne samo muslimanima, već i svima drugima”; naglasio je ef. Kozlić.

Ukazao je i ovog Bajrama, a nastavit će to, kako kaže, stalno isticati, da rad svih političara u BiH, bez obzira iz koje konfesije dolaze, mora biti mjerljiv djelima, a ne samo riječima: “Moraju se više fokusirati na konkretna rješenja problema , a ne samo ukazivati ​​na njih. ”

Ponovno je upozorio bh. političare da mladi, ali i građani svih starosnih dobi napuštaju ovu zemlju, što nije dobro.

“I mene zabrinjava, s obzirom da predvodim vjernike, kada se smanji njihov broj u nekom džematu ili općini. Moja je obveza da na to ukazujem, s ciljem da nam bude bolje “, naglasio je muftija Kozlić.

Čestitke u povodu Bajrama, koji se proslavlja danas, nakon jednomjesečnog posta, uputili su dužnosnici RS-a. Obnovljena banjalučka džamija Ferhadija službeno je otvorena 7. svibnja ove godine.