Published On: Sri, stu 14th, 2018

Prva otvoreno pričala o seksu: Gdje je nestala najkontroverznija hrvatska voditeljica!?

U stilu kultne ‘Noćne more’ Željka Malnara koji je u noćni program televizijske postaje OTV, danas poznatije pod imenom Jabuka TV, dovodio razne bizarne goste, čije su priče često graničile s bizarnim i paranormalnim, a u najmanju ruku neobičnim, Marija Štrajh je vodila svoje erotske showove u kojima je prva otvoreno progovorila o seksu na televiziji. Radila je na nekoliko projekata pa je tako osmislila showove ‘Lizaljka’, ‘Marija Štrajh Show’ i ‘Sex akademija’, a nekim od njih su se čak puštali pornići.

Photo: Marin Tironi/24sata

U svima je otvoreno govorila o seksu, ljubavnim odnosima, fetišima, perverzijama, ali i dvostrukom moralu. I premda nikad nije dosegla kultni status kakav je imao Malnar, o njenim se emisijama pričalo danima. Ipak, njena slava nije bila dugog vijeka pa je tako polako nestajala iz javnosti da bi na kraju završila na reality showu Nove TV ‘Farma’, a svi znamo da u takvim emisijama obično viđamo persone iz medija koje se zadnjim tračcima nade bore za to da dosegnu staru slavu.

Photo: Tomislav Miletic/24sata

Povratiti slavu joj nije pošlo za rukom, a možda jednostavno želi živjeti u miru i tišini, daleko od bilo koje kontroverze. U svakom slučaju Marija Štrajh ostaje prva i jedina koja je razbila sve tabue na hrvatskoj medijskoj sceni. Ipak je riječ o novinarki i voditeljici s plodnim i širom iskustvom, dugogodišnjoj performerici, autorici legendarnog seksi kabarea, hit predstave ‘Krv i med’, kolumnistici za Playboy i autorici knjige ‘Rock N Stock generacija’.