Published On: Sri, ruj 28th, 2016

PRVA DAMA MAJORIZACIJE: Kako je gospođa Kreso izmijenila nacionalnu strukturu zaposlenih u Sudu BiH?


Početkom 2017. godine ističe drugi šestogodišnji mandat predsjednici Suda BiH Meddžidi Kreso.
Natječaj za nasljednika je zatvoren. Neslužbeno pristiglo je sedam prijava. Slijedi višemjesečna procedura izbora.
Ali na kraju mandata još aktualne predsjednice, uz već poznate afere na površinu isplivavaju i nove, piše RTRS!
Izmijenjena je naime nacionalna struktura vodstva Suda BiH . Izmjenjena je naravno u korist Bošnjaka.Al to nije važno, jer ako to naglasimo ispadamo fašisti. No struktura je izmijenja suprotno zakonu. Potom na sudu se događa  brutalan mobing u ustanovi koja bi trebala donositi presude zbog mobinga. Gđa Kreso dakle suvereno vlada ovom ustanovom, kao da je njena privatna već punih 12 godina.
Tajnik Apelacijkosg  odjeljenja Suda BiH, Dražen Županac imao je besprijekoran dosje, sve dok reizabranoj predsjednici Suda nije zasmetao.

Bio je poželjan suradnik, vrijedan i radišan. A onda “preko noći” našao se u vrtlogu spletki, poniženja i degradacije i provokacija, od suradnica u uredu, i od pretpostavljenih, koji uz potporu predsjednice, Sudom BiH “vedre i oblače”.
– U uredu u kojoj sam obavljao posao dovođeni su ljudi koji su bili pod izravnim patronatom Meddžide Kreso i koji su imali za cilj da me isprovociraju, kako bih disciplinski odgovarao, priča Zupanc. Od poželjnog suradnika ponio je etiketu – najgori. Redale su se loše ocjene za rad – bez objašnjenja. Njegovi izvještaji vraćani su na doradu – bez obrazloženja.
Nikad identificirani suci, žalili su se – navodno … Egzistencije radi – Županac je šutio i trpio! Sve dok, izravno iz ureda nije prebačen u hitnu pomoć!
Stres i depresija uzrokovani mobingom na poslu – lječnička  je dijagnoza!
Nakon 6-omjesečnog bolovanja, vraća se na posao. Lječnici savjetuju da mu se osigura novo radno okruženje. Umjesto toga – novo šikaniranje.
Dokazi u koje smo imali uvid, uvelike terete predsjednicu Kreso. Uspjela je Kreso da iz rukovodstva Suda, milom ili silom, ukloni većinu nebošnjaka – uz pomoć glavnog tajnika i svoje “desne ruke” Vahide Jahić.
Zajedno i odvojeno, obilazile su Župančeve liječnike. Neprimjereno kontrolirale liječnički rad i ispisane dijagnoze. Tri dugogodišnje srpske pozicije “eto slučajno” dodijelile su Bošnjacima. Meddžidino nacionalno jedinstvo za sada kvari samo Hrvat Županac, čiji su svi prethodni vapaji, ostali bez reakcije. Zbog toga je pomoć zatražio od VSTV i drugih nadležnih institucija.
VSTV je potvrdio da je dobio dopis Dražena Županca i da je isti u fazi razmatranja.
I dok razmatranje traje, zdravstveno stanje Dražena Županca se pogoršava. Sud BiH, kakve li ironije, zakonima očito ne podliježe !? Osim Županca, još nekolicina zaposlenih požalila nam se na diskriminaciju i mobing.
Pričali bi javno kažu, kada bi dobili imunitet, jer odlazeća predsjednica, umjesto mirovine, pretendira na poziciju tzv. trećeg dodatnog suca. Mjesto je već dugo upražnjeno, a Kresini lobisti rade punom parom.
I to je pravosuđe BiH. Naše BIH. Pravosuđe koje morate poštovati i voljeti. Jer ako mislite da je M. Kreso fašist, i da je nacionalist, vi ste u ozbiljnoj opasnosti, da završite na hitnoj. Zato ćemo ovaj tekst završiti zaključkom kako je gospođa Kreso divna jedna žena, majka i kraljica, BH sudovi kuće u kojima cvjeta pravda a gospodin Županac je jedan obični kriminalac. I svi koji misle drugačije, mrze BIH.
Za ovo vrijeme dok pišemo ovaj tekst, majorizacija koju je osjetio Županac, događa se širom BIH institucija nad nekim novim Dražen Župancima. Majorizacija u Državnim institucijama raste bolje nego smilje u Hercegovini.
Kontaktirali smo g. Županca da nam potvrdi navode koje je objavio RTRS i evo što nam je odgovorio:
Slika zaslona 2016-09-28 u 11.23.07
Hvala Sarajevo! Super si ti naš dragi glavni grad i mi te volimo.
Poskok.info

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>