Published On: Uto, lis 19th, 2021

PRVA AMERIČKA KRITIKA BOŠNJAČKIM LIDERIMA OD POSTOJANJA DAYTONA: Neprihvatljivo pominjanje rata i prijetnja oružjem

Nakon ratnohuškačkih poruka usmjerenih protiv Srba, koje je na svom Tviter nalogu objavio konzul BiH u Frankfurtu Admir Atović, iz Ambasade SAD u BiH Srni je rečeno da je svako pominjanje ili aludiranje na rat neprihvatljivo, te da su pozivi na naoružavanje ili prijetnje oružjem opasni i ne treba da budu dio javnog diskursa.

Imajući u vidu nedavnu turbulentnu prošlost BiH, veoma smo zabrinuti zbog neprestane retorike podjela koja zabrinjava javnost širom zemlje. Bilo je teško uspostaviti mir u BiH – poručeno je iz američke Ambasade.

Iz Ambasade SAD su pozvali sve političke lidere i zvaničnike u BiH “da se uzdrže od davanja ovakvih štetnih izjava” i da se fokusiraju na pomirenje koje je od ključnog značaja.

Konzul BiH u Frankfurtu Admir Atović je na svom Tviter nalogu objavio ratnohuškačke poruke usmjerene protiv Srba uz povike “Alahu Ekber”, uz koje su se dogodili mnogi teroristički akti u Evropi.

Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! Ručni bacači u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse!.Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić. Alahu Ekber – napisao je Atović na Tviteru, koji je kasnije ugasio.

Podsjetimo, kako su jedini političari u BiH koji ovih dana spominju rat iz Sarajeva, ovo je prvi put otkada postoji moderni Ustav BIH, da je US ambasada kritizirala bošnjačke nacionalističke stranke U prvom redu radikalne nacionaliste iz DF-a i SDP-a a potom i umjerenu stranku, globalističkog usmjerenja prema Istoku – SDA.

guest
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Tribun
Tribun
1 godina prije

Pomalo iznenađujuće . Nisu se iz ambasade ovako “naljutili” ni kad je Sejdo okrenuo mitraljez prema Mostaru a ni kad je Mevlid opleo po istoj. Izgleda neke nove pjesme u Džuboksu

Krstač
Krstač
Šta ti kažeš na ovo?  Tribun
1 godina prije

Pa saraystanski Islamisti jedini pominju rat,zar ne?
Dotle Dodo pjeva uz harmoniku !

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  Krstač
1 godina prije

Dodo je postao dvorska luda

SAD Embassy
SAD Embassy
1 godina prije

Please stop misinterpreting our statements.

Srbče
Srbče
1 godina prije

Pa sta će nego kritizirati,što je previše previše je.Svi znamo da će razlaz biti miran a oni pjene.I fino im je valter rekao nece biti rata garantujem,ovo je miran razlaz.

Srbče
Srbče
1 godina prije

Bošnjo se taman uskurči i zanese ga mašta kad amer toljagom pa po glavi sve mu snove razbuca.Jadnii bošnjo.

Baba
Baba
1 godina prije

Zasvrbi njih gola k. kao i za prošlogodišnji snig. Ali eto reda radi, da ne bi bilo da nisu ništa guknuli. Njih je više briga za cijenu goriva koji je vezan za Dolar, položaj njihove vojske u Turskoj, pipe-lines i krediti ma koje su balkanske zemlje uzele od Kine… A i EU zagriznula na različitim periferijama kao Austrija u banke (Hypo-Alpe-Adria, Raiffeisen…) i putove (Strabag…) A kad je mir i NGOima, dobrim dušicama (čast stvarnim) manjak prihoda… Odoh ja po kokice.

Robinzon Kruso
Robinzon Kruso
1 godina prije

Bosanski muslimani su se polakomili. Malo im bilo majoriziranje Hrvata u tzv Federaciji i zamajavanje MZ i EU sa izbornim zakonom, kojeg će odgađati do beskraja, ako to uzmognu a što im je svijet, ako ćemo pošteno, nekako i odobrio, e a sad bi cijelu BiH…makar i ratom i još bi više – Sandžak, da naprave islamsku Sandžakbosnu.
Narod bi rekao malo mačku teleča glava.