Prva američka dama zaprijetila tužbom zbog plakata po Zagrebu

Kampanja američkog instituta u Hrvatskoj prvoj se dami SAD-a nije baš svidjela, jer prema njezinom nalogu svi moraju biti uklonjeni, a na hrvatsku adresu mogla bi stići tužba. Dok je u modi nepogrešiva – prva dama SAD-a s engleskim jezikom i nakon više od dva desetljeća u Americi u problemima.

Svijet se još nije ni ohladio od Melanijinog baratanja engleskim – kada je posred Zagreba – osvanulo ovo! ‘Zamislite koliko daleko možete dospjeti uz malo engleskog’ uz fotografiju Melanije Trump.

Provokativna je to reklama iza koje stoji američki institut, udruga za promicanje  engleskog jezika i američke kulture. Kako doznaje RTL, gospođa Trump poprilično negoduje, i osim što slijedi tužba – zatraženo je da se plakati – uklone – i to u sljedeća 24 sata.

“Ta kompanija koja je radila tu marketing kampanju nije upoznata s hrvatskim propisima, zakon o obveznim odnosima i hrvatski kodeks o oglašavanju jasni su u tom pravcu da nitko, nitko ne smije upotrebljavati lice, fotografiju nekog pojedinca  u marketing svrhe ako nema suglasnost tog pojedinca.”, kazala je Nataša Pirc-Musar, odvjetnica Melanie Trump.

Lice Melanije Trump krasi brojne billboarde u Zagrebu, i to na nekoliko lokacija na kojima su osvanuli veliki plakati, a vijest o tome da je Melanija na zagrebačkim ulicama prenijeli su brojni svjetski mediji.

Dok su se do sada hvalili idejom – autori spornog plakata od danas bez komentara. No cilj su uspjeli postići: svi bruje o tome, ali kampanja je to koja hoda po rubu.

“Ona je pogodna za provokaciju, za privlačenje pozornosti, ali isto treba imati u vidu da poruka vrijeđa i omalovažava njezin imidž kojeg ona mukotrpno gradi u američkoj javnosti.”, izjavio je PR stručnjak Božo Skoko, javlja RTL.