Proučavali smo kako Livaković brani penale i otkrili u čemu je trik

Minamino, Mitoma, Yoshida, Rodrigo. Navijači Hrvatske nadali su se da će se ovom povijesnom nizu igrača kojima je Dominik Livaković obranio penale na aktualnom Svjetskom prvenstvu naći i Lionel Messi. Međutim, jedan od najboljih nogometaša u povijesti neobranjivo je zabio prvi gol u pobjedi Argentine nad Hrvatskom (3:0) u polufinalu SP-a.

Naravno, s obzirom na to da Livaković fenomenalno brani na turniru u Kataru, a posebno impresivno skida jedanaesterce, Argentinci su se u pripremi za meč posebno posvetili proučavanju tehnike i taktike hrvatskog golmana prilikom izvođenja kaznenih udaraca.

To je argentinskim medijima otkrio Lionel Messi: “S našim golmanima Martinezom i Rullijem detaljno sam proučio tehniku hrvatskog vratara, posebno kod izvođenja penala. Odmah smo shvatili da uvijek do kraja čeka igrača, odnosno da mu oni zaletom, pogledom i položajem tijela ‘pokažu’ gdje će pucati. Zato sam shvatio da ne smijem čekati, nego pucati što prije. Svima koji protiv Livakovića čekaju teško je zabiti gol. Zato sam odlučio pucati onako kako sam uradio i uspio sam.”

Za razliku od spomenutih igrača kojima je Livaković obranio penale, koji su pucali prizemno ili poluvisoko, Messi je snažno i neobranjivo opalio loptu pod prečku. Naravno, razlika je i u tome što su tri Japanca i jedan Brazilac pucali Livakoviću penale u raspucavanju, nakon utakmica, dok mu je Argentinac to uradio tijekom igre, podsjeća Index.hr. /HMS/

more recommended stories