Protjeruju djecu jer im roditelji ne zarađuju dovoljno?!

Dvadeset dvoje djece, porijeklom iz zemalja koje nisu članica EU, a među kojima je najviše djece iz Srbije, nemaju pravo više boraviti na Malti jer njihovi roditelji ne zarađuju dovoljno.

To je prvi put objavljeno još u rujnu, a u međuvremenu, roditelji su formirali grupu “Roditelji na Malti” i tražili od vlasti da prihvate njihove aplikacije ili da im daju pisani dokaz da su odbijeni kako u rujnu, tako i ovog mjeseca, piše list Times of Malta.

Ovog tjedna mnogi roditelji su dobili potvrdu da su njihovi zahtjevi za boravak djece odbijeni, jer zarađuju manje od zakonskog minimuma.

Obitelji koje potječu iz trećih zemalja, država koje su izvan EU, moraju zarađivati najmanje 19.000 eura godišnje, plus 3.800 eura za svako dijete.

Ova suma ne uključuje bonuse ili prekovremeni rad.

Vladici i Dragani Popović, roditeljima dvije djevojčice koji zajedno zarađuju 26.457 dolara godišnje, falilo je 143 dolara da bi dostigli 26.000, što je zakonski minimum.

Vladica Popović je na Malti dvije godine, dok su mu se njegova supruga i kćeri pridružile prije šest mjeseci i tražile boravišnu dozvolu.

Zbog svega što se desilo oni su u šoku, naročito jer se radi o maloj sumi novca, a kako su rekli njihova djeca se zbog svega osećaju izolirano i depresivno.

Slično je i sa drugim obiteljima.

more recommended stories