Published On: Ned, lip 9th, 2013

Prosvjednici poručili političarima: Ne podržavajte nas, krivi ste!

Političke stranke iz FBiH se bezobrazno pokušavaju okoristiti prosvjedima građana i građanki, pokazujući time da kao i uvijek djeluju koordinirano sa svojim kolegama iz RS-a. Koristeći već dobro poznate metode mazanja očiju i podmetanja neistina, žele skrenuti pozornost s vlastite odgovornosti za sve probleme. E pa ne može! Dosta je bilo!“, navodi se u priopćenju organizatora prosvjeda, koji ne žele da se ispolitiziranju demonstracije koje su se posljednjih dana iz Sarajeva proširile i na druge gradove u BiH.

– Mi, kao oni kojima je stalo za budućnost sve djece u BiH, ma kako da se zovu i odakle da dolaze, dužni smo reagirati. SDA, SDP, SBB, SBiH i svi ostali koji dajete podršku i na ovaj ili onaj način stajete na našu stranu – nemojte to činiti! Vi i jeste krivi za ovo što se danas događa. Vi ste krivi što svakog tjedna skupljamo novac da se bolesna djeca mogu liječiti. Vi ste krivi što nam bebe nemaju matične brojeve. Vi ste krivi što ne živimo nego životinjarimo.

– I zato nemojte biti licemjerni i pokušavati iskoristiti jednu plemenitu ideju za vlastitu promociju. Neće vam proći, provaljeni ste! Vi morate biti u službi nas, a ne obrnuto“, istaknuli su prosvjednici u priopćenju objavljenom na društvenim mrežama.

Ovim putem se obraćamo i prijateljima iz drugih gradova – nemojte koristiti pomoć političara u organizovanju prosvjeda! Njima je to samo skupljanje glasova i jeftinih bodova. Kao i uvijek do sada, zloupotrijebit će dobru ideju za vlastitu korist. Braćo i sestre, ne dozvolite im to! Ne uzimajte od njih novac za prijevoz, rekvizite, majice… Ako hoće da pomognu neka počnu raditi u korist običnih ljudi. Nama je svejedno je li beba iz Banje Luke, Tuzle, Mostara, Sarajeva, Bijeljine, Brčkog, Travnika… Nama je svejedno je li se dijete zove Marko, Mustafa, Miroslav, Ana, Aida, Antonija, Belmina, Branko, Branislav… Nama je svejedno SDA, SNSD, SDP, HDZ, SBB, SDS… – nama ste svi krivi i odgovorni podjednako! Donesite trajno rješenje za JMBG. Počnite raditi svoj posao. Posao za koji ste plaćeni. Posao za koji vas mi plaćamo. Više nas ne možete zaustaviti!“, stoji u priopćenju prosvjednika.