Published On: Wed, Jun 12th, 2013

Prosvjedi se do 30. lipnja nastavljaju pod sloganom ”Tišina, Parlament radi!”

U narednom razdoblju, tj. do 30. lipnja, a poslije blokade i masovnih prosvjeda, organizatori prosvjeda za JMBG preusmjerit će sve snage na osiguranje apsolutne sigurnosti, tišine i mira za nesmetan rad Parlamentarne skupštine BiH, priopćeno je iz Organizacijskog odbora.

”Apeliramo na sve građane i građanke da u svojim domovima, na radnim mjestima i ulici, a naročito u blizini zgrade Parlamenta ne prave nikakvu buku, da govore tiho, te da time doprinesu stvaranju uvjeta za rad parlamenta”, navodi se u priopćenju.

Početak ove akcije bit će održan 13. lipnja, u 11:55 sati, okupljanjem ispred Parlamentarne skupštine BiH.

”Najavljujemo da ćemo se do 30. lipnja, do kada su građani i građanke dali rok parlamentarcima da usvoje Zakon o matičnim brojevima, okupljati na kavi svakog dana ispred Parlamentarne skupštine BiH, a kako bismo podržali i ohrabrili parlamentarce za efikasniji rad u tišini, kava će se piti tijekom pauze parlamentaraca, a sve u svrhu osiguranja neometanog rada.

Odluka je donesena na današnjem okupljanju građana i građanki koji su se okupili u 11:55 preko puta Parlamenta, a u svrhe kako bi se onemogućilo parlamentarcima da traže opravdanje za nerad u mirnim okupljanjima građana i građanki.

Solidarno i dostojanstveno do #JMBGza sve!”, navodi se u priopćenju upućenom na redakcijsku e-mail adresu.