Published On: Pet, sij 18th, 2013

Prosvjedi potpore uhićenim borcima Armije BiH

Pripadnici 31. drinske udarne brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH) koji su jučer ujutro uhićeni u Goraždu po optužbi za zločine nad zarobljenicima srpske nacionalnosti, dali su prvi iskaz u kojem su apsolutno negirali bilo kakvu odgovornost za nedjela koja im se sastavljaju na teret.
Muhamed Adžem (47), Suljo Karkelja (44), Senad Halilović (46) i Omer Uglješa (45) pojavit će se danas pred Okružnim sudom u Istočnom Sarajevu. Danas, naime, ističu i 24 sata od njihova uhićenja, te bi se trebalo odlučiti hoće li biti zadržani u pritvoru ili pušteni da se brane sa slobode.
Ratni zapovjednik 31. drinske udarne brigade Armije BiH Abduselam Sijerčić Pelam izjavio je za agenciju Anadolija da su uhićeni bivši borci šokirani i istraumatizirani uhićenjem, te odvođenjem u Istočno Sarajevo. Posebno brinu za svoje obitelji.
Danas bi se u Goraždu trebali održati sastanci boračkih udruženja proisteklih iz Armije BiH i Vlade Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) na kojem će biti doneseni određeni zaključci u vezi s posljednjim događajima. Oni su još jučer, u nekoliko navrata, isticali da još nitko nije odgovarao za više tisuća žrtava nerspske nacionalnosti u Goraždu.
Sijerčić je potvrdio da udruženja iz Goražda pripremaju i prosvjede potpore uhićenima u Goraždu.
Radiosarajevo.ba