Published On: Thu, Sep 28th, 2017

PROSVJED PROTIV TE PERUĆA “Dosta je bilo, životom ćemo braniti Peruću i Cetinu”

Stotinjak prosvjednika okupljenih u inicijativi ‘Javno je dobro’ okupilo se pred hotelom Cornaro u Split kako bi upozorili na štetnost planirane gradnje termoelektrane na Perući.

U hotelu Cornaro danas se održava “Prvi međunarodni energetski forum EU – Rusija”, a najavljen je dolazak ruskog veleposlanika te ministrice gospodarstva Martine Dalić. Članovi nekoliko udruga spremili su im “vrući” doček.

– Mi hoćemo zdravu vodu. Nije riječ o elektrani, naći će oni drugu zamjenu. Moramo obraniti naše priobalje od ovakvih divljarija – poručeno je na prosvjedu te su pozvani svi odgovorni kako bi se odustalo od tog štetnog projekta.

– Nedavno je izglasana Deklaracija protiv gradnje termoelektrane Peruća na Gradskom vijeću Sinja. Mi smo ovdje kao civilno društvo kako bi jasno i glasno iskazali protivljenje privatnom energetskom projektu na Perući – poručili su između ostalog prosvjednici.

– Branit ćemo Peruću i Cetinu svim raspoloživim sredstvima. I svim dozvoljenim sredstvima, a vjerujte mi sva su dozvoljena kad je voda i Hrvatska u pitanju. Dosta je bilo, ako treba životom ćemo braniti Cetinu. Nije mi bilo problem protiv neprijatelja ustati 1991., pa nije mi problem ni danas, dosta je – poručio je jedan od prosvjednika.

– Zašto to rade? Žele dodati još 3,5 milijuna kubika zagađene vode… To je ubojstvo, veleizdaja voda, atak na život građana – rekao je jedan od organizatora prosvjeda iz Kaštela, prenosi dalmacijaplus.hr

Video cijelog prosvjeda pogledajte OVDJE 

P.S. Vacca bio si odličan 🙂