Published On: Čet, stu 17th, 2016

Proslava godišnjice osnivanja Herceg-Bosne u Mostaru, u Sarajevu slabo…

U Mostaru su jutros osvanule zastave Herceg-Bosne, a za večeras je najavljen i vatromet. U večernjim satima u Mostaru su na ogradu  Mostarsko-duvanjske rezidencije građani postavili i transparent na kojem piše “Rasti sine jednom znat ćeš, samo rasti, dočekat ćeš”.
Nije poznato tko je  postavio ovaj lijepi transparent no  cijeli dan Mostarom je kružilo vozilo koje je najavljivalo događaje u sklopu obilježavanja godišnjice Herceg-Bosne.
Ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Mostaru delegacija HNS-a danas je položila vijence sa grbovima HZHB-a.
Tim povodom Vlada HBŽ-a na posljednjoj sjednici donijela je odluku o proglašenju blagdana, ali i odluku da se 18. studeni  proglasi neradnim danom.
Inače FTV ne prenosi obilježavanje ovog lijepog datuma kada je nastala HZHB koja je 1994-e stvorila današnju FBIH od koje se FTV i financira. Što je poprilično nekorektno od FTV-a.
Na španjolskom trgu, građani  Mostara trenutno jedu grah i kobasice te se druže uz glazbu i kuhano vino. HB dakle ipak ujedinjuje. Nikako ne razdvaja.
Poskok.info

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>