Published On: Sub, stu 28th, 2020

PROŠIRENA ISTRAGA Zbog afere “Respiratori” Tužiteljstvo BiH provjerava Asima Sarajlića

Istraga u predmetu „Respiratori“ u završnoj je fazi i uskoro se očekuje podizanje optužnice, priopćilo je jučer Tužiteljstvo BiH.

Tužiteljstvo je istragu pokrenulo prije točno pola godine, a u kojoj je zakonski rok za podizanje optužnice.

U ovom predmetu, koji se odnosi na uvoz 100 respiratora iz Kine u BiH po cijeni od 10,5 milijuna KM, a koji još nisu ni u upotrebi, podsjećamo, osumnjičeni su Fadil Novalić, Fahrudin Solak, Fikret Hodžić i Aleksandar Zolak.

Svi se oni sumnjiče za pranje novca i zloupotrebu položaja. Međutim, iz Tužiteljstva BiH jučer je rečeno da je formiran još jedan predmet u vezi s respiratorima.

– Ranije je formiran odvojeni predmet u kojem se prikupljaju dokazi i informacije o kaznenom djelu pomoć počinitelju poslije počinjenog kaznenog djela, a u okviru kojeg će se vršiti provjere o postupanju tijekom isporuke respiratora, za vrijeme rada Tužiteljstva BiH na predmetu ”Fadil Novalić i dr.” – priopćeno je.

Prema informacijama „Avaza“, u odvojenom predmetu Tužiteljstvo BiH provjerava Asima Sarajlića, izaslanika SDA u Domu naroda Parlamenta BiH.

On je ranije saslušavan kao svjedok u ovom predmetu, a prošlog tjedna ponovo je bio u ovoj pravosudnoj instituciji.

Provjeravaju se i druge osobe koje su mogu dovesti u vezu s ovim kaznenim postupkom.

Sarajlić je, podsjećamo, nedavno, na prijedlog Tužiteljstva BiH, kažnjen s 3.000 KM. On je odbio dati PIN svoga mobitela tužiteljima koji vode istragu.

Odbijao je ranije da dadne i mobilni uređaj.