Published On: Uto, ožu 8th, 2022

Proruski aktivisti u Donjecku objavili deklaraciju neovisnosti

Proruski aktivisti koji su zauzeli urede regionalne uprave u Donjecku u istočnoj Ukrajini objavili su u ponedjeljak dokument nazvan deklaracijom neovisnosti regije Donjecka, javljaju ukrajinski mediji.


U Donjecku, bazi svrgnutog predsjednika Viktora Janukoviča, oko 120 promoskovskih aktivista koji su se proglasili »narodnim vijećem« Donjecka zauzeli su regionalni parlament.

Neidentificirani bradati muškarac pročitao je objavu »proglašenja neovisne države, Narodne Republike Donjecka« ispred ruske zastave.

»U slučaju agresivne akcije nelegitimnih vlasti u Kijevu mi ćemo pozvati Rusku Federaciju da pošalje kontingent mirovnih snaga«, navodi se u objavi.

Jedan od čelnika proruskih aktivista pozvao je na održavanje referenduma o uspostavi separatističke republike Donjecka i njezinu pripajanju Rusiji ako se birači izjasne za to na referendumu koji će se održati najkasnije 11. svibnja.

»Narodna Republika Donjeck bit će uspostavljena unutar administrativnih granica regije Donjecka. Ta odluka stupit će na snagu odmah nakon referenduma«, rekao je jedan od čelnika samoproglašenog narodnog vijeća na sastanku u zgradi regionalne administracije u ponedjeljak.

Čelnik ukrajinskog Centra za vojno-politička istraživanja Dmitrij Timčuk napisao je na svom facebook profilu da »separatisti Donjecka djeluju točno po planu poslanom iz Moskve«

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Srbče
Srbče
1 godina prije

Evo priznajemo ih kao nezavisnu državu.Ako neko pita za kosovo zasto njih ne priznajemo.Rećiću vam samo da to nije isto.

Mexico
Mexico
1 godina prije

Opet je g.Dodik kriv!

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
1 godina prije

Evo sanse za vas uzepeovci,sad ako je i vi ne proglasite,necete nikad.🤣

ANTE ZRNO
ANTE ZRNO
1 godina prije

UZP je dozvola turcima da se kur.e u HB. NEZABORAVI TE kurcen.u i turcenju je dosao kraj. Nece vam ni rusko sra.e pomoci sto je nase je a vi se morate opredjeliti na koju stranu ili sa srbima ili sa turcima. Mi vas vise necemo na nasem vratu.

Izmetbegović
Izmetbegović
1 godina prije

Upravo zavrnuto grijanje u državnom Parlamentu. Direktor i zamjenici Službe za zajed. poslove Institucija su politički imenovani. Vlast koja nije sposobna zagrijati sopstvenu zgradu ne može pomoći građanima niti nas odvesti u 🇪🇺. Jedino je sigurno formiranje pojasa Gaze sa gladnim i smrznutim mošnjama😁