Published On: Sri, velj 13th, 2013

PROROČANSTVO SVETOG MALAHIJE Nasljednik Benedikta XVI. je posljednji papa!

Pontifikat nasljednika Benedikta XVI., Petra Rimljanina, prema proročanstvu, završit će uništenjem Rima
Nakon što smo preživjeli smak svijeta kako su mnogi protumačili proročanstvo drevnih Maja ,čovječanstvo je suočeno s još jednim sudnjim proročanstvom. Prema njemu, 112. papa, onaj koji upravo dolazi iza Benedikta XVI., bit će i posljednji.
Proročanstvo papa, koje se pripisuje Svetom Malahiju, jest lista 112 kratkih šifriranih fraza na latinskom jeziku. Uloga tih kratkih napisa jest opisati svakog od rimsko-katoličkih papa (zajedno s nekolicinom antipapa), počevši s papom Celestinom II. (1143.–1144.), a završno s nasljednikom trenutnog pape Benedikta XVI., papom pod imenom Petar Rimljanin, čiji će pontifikat, prema proročanstvu, završiti uništenjem Rima.
– Usred golemog progona, na prijestolje Svete rimske crkve će sjesti Petar Rimljanin, koji će napasati svoje stado tijekom mnogih stradanja, nakon čega će grad sedam brda biti uništen, i strašni Sudac će suditi svome narodu – napisao je Sveti Malahije.
Prema nekima, tijekom pontifikata Petra Rimljanina Vatikan će doživiti krah, a zajedno s padom Katoličke crkve uslijedit će i Sudnji dan, dan kad će Bog razdvojiti zle od pravednih.
Sveti Malahija (1094. – 1148.) bio je irski svetac i nadbiskup Armagha, kojem se pripisuje nekoliko čuda i vizija o identitetu posljednjih 112 papa. On je bio i prvi irski svetac kojeg je papa kanonizirao. Prema legendi, Milahij je predvidio točan dan vlastite smrti, ali i da će njegova zemlja ostati vjerna Vatikanu unatoč progonima i ugnjetavanju tijekom idućih sedam stoljeća.
U listi od 112 fraza Ivan Pavao I., opisan je kao ‘De meditate Lunae’, a tu su frazu objasnili činjenicom da je njegova mjesec dana duga vladavina započela kada je mjesec bio napola pun.
Ivan Pavao II. je označen kao “De labore Solis” – što se prevodi kao ‘promjena Sunca’, a papa Ivan Pavao II. rođen je, ali i pokopan na dan pomrčine Sunca.
Benedikt XVI., je “Gloria Olivae” (Slava masline) – odabrao je ime Benedikt po Svetom Benediktu iz Nursije, osnivaču beneduktinskog reda koji za simbol ima maslinovu grančicu.
Posljednja, 112 fraza odnosi se na Petra Rimljanina i glasi:
Petrus Romanus, qui pascet oues in multis tribulationibus: quibus transactis ciuitas septicollis diruetur, & Iudex tremẽdus iudicabit populum suum. Finis.
‘Petar Rimljanin će napasati svoje stado tijekom mnogih stradanja, nakon čega će grad sedam brda biti uništen, i strašni Sudac će suditi svome narodu. Kraj.’
Neki pretpostavljaju da će idući Papa biti kardinal Peter Kodwo Appiah Turkson iz Gane. Hoće li baš on biti nasljednik Benekdikta XVI. i hoće li se proročanstvo obistiniti, ostaje nam da vidimo.