Published On: Pet, ruj 2nd, 2016

PROPAGANDA I PROPAGANDA, TE MALO PROPAGANDE: Mediji u BIH posve suprotno o čvenku u Beogradu

BEOGRAD – Premijer Aleksandar Vučić rekao je, nakon sastanka državnog vrha Srbije s najvišim dužnosnicima iz Banjaluke, da će Srbija uvijek ostati uz srpski narod u Srpskoj, pišu mediji u Srpskoj.
“Bez obzira na različito sagledavanje političkih posljedica referenduma, koje smo na sastanku iznijeli mi iz Srbije i politički predstavnici Srba iz RS, mogu samo da poručim da će Srbija uvijek biti i ostati uz naš narod u Republici Srpskoj”, rekao je Vučić za Alo. Vučić i predsjednik Nikolić nisu podržali održavanje referenduma o Danu Republike Srpske, priopćeno je poslije sastanka u Predsjedništvu.
Oni također nisu željeli utjecati na promjenu stava legitimno izabranih političkih predstavnika Srba u RS.
Banjalučke Nezavisne prenose ovu vijest naslovom: VUČIĆ: Ostajemo uz svoj narod u Srpskoj, te ističu izjavu premijerke Cvijanović kako se rado o očekivanom stavu Srbije, na koju je ona ponosna.
O istom događaju sarajevski mediji izvještavaju potpuno drugačije. Naslov je sljedeći:  Nikolić i Vučić nisu podržali referendum u Republici Srpskoj.
Naslovom se sugerira da su predstavnici Srpske pratički razljutili politički vrh u Srbiji. Ističe se potom Izetbegovićeva pohvala Beogradu.
Klix dalje piše: Predsjednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić nisu danas pružili podršku referendumu u RS-u, ali ni na koji način nisu željeli da utječu na promjenu političkih stavova legitimno izabranih političara u Republici Srpskoj, zaključak je to sastanka održanog danas u Beogradu.
Nikolić i Vučić nisu dali podršku političkim predstavnicima u RS-u za održavanje referenduma, ali je poručeno da će i dalje pružati svaku podršku tom entitetu. Nakon održanog sastanka su izdali priopćenje za medije u kojem navode da politika Srbije poštovanje teritorijalnog integriteta BiH i RS-a.
Lideri Srbije sa predstavnicima RS-a razgovarali su nešto više od sat vremena, a prema prvim informacijama Milorad Dodik i ostali političari iz RS-a nisu dobili podršku za održavanje referenduma o danu tog entiteta.
Sastanak je organiziran nakon odluke Vijeća za implementaciju mira u BiH, koje je pozvalo vlasti u RS-u da ne održe zakazani referendum za 25. rujna. Klix ne ističke da odluka PIC-a nije bila jednoglasna, da nije obvezujuća te da je Rusija bila protiv ove odluke.
Ranije danas premijer Srbije Aleksandar Vučić je kazao kako ne vidi svrhu održavanja sastanka sa liderima RS-a jer su oni već ranije donijeli svoju odluku o referendumu bez konzultacija sa državnim vrhom Srbije.
Ova izjava je kontradiktorna, budući da je sam Vućić par dana ranije izjavio kako se Srbija nema pravo miješati u odluke RS-a i BIH.
Sastanku su prisutni bili  predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić, predsjednik RS-a Milorad Dodik, premijerka RS-a Željka Cvijanović, član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosi

 

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x