Published On: Ned, stu 5th, 2017

PRONAĐI RAZLIKE Ono kad ti se naredi da snimiš novi intervju, montira i ubaci u orginalni

Državna televizija Bosne i Hercegovine (BHT) sinoć je, nenajavljeno, emitirala intervju s generalnom direktoricom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) prof. dr. Sebijom Izetbegović, iako je u tom terminu bio najavljen film.

Ranije najavljivani pa potom otkazani, a onda ponovo sinoć emitirani intervju s prof. Izetbegović posljednjih nekoliko dana uzburkao je mišljenja bosanskohercegovačke javnosti.

Da stvar ponovo dobije na značaju, “potrudio se” BHT, tako što je gledateljima ponudio “dva intervjua u jednom”. Naime, kadrovi s početka sinoćnjeg intervjua koji je trajao nešto manje od 40 minuta, ne odgovaraju onima na sredini i na kraju intervjua.

To se jasno vidi na mantilu koji prof. Izetbegović nosi na početku i na kraju intervjua, bubici na reveru mantila kao i ogrlici. Navedene stvari su drukčije u nekoliko kadrova intervjua. 

Navedene činjenice aludiraju da se rukovodstvu KCUS-a ili menadžmentu BHT-a nisu dopali svi snimljeni kadrovi u prvom intervjuu pa su odlučili snimiti i dodatne. Još uvijek nije stiglo pojašnjenje s državne televizije zašto je prvobitni intervju zakazan za 25. listopad, otkazan.

Budući da nisu ponudili nikakvo obrazloženje o razlozima ne emitiranja ovog intervjua, rukovodstvo BHT je stvorilo prostor za različita, uglavnom politički motivirana tumačenja ovog postupka, kao i najavu zavođenja cenzure u radu ove javne televizije.

Generalna direktorica KCUS-a sinoć je kazala kako smatra da je sav bunt pokrenut protiv nje nastao baš zbog “pospremanja u KCUS-u”, kojim se bavila u prethodnom periodu.

Kazala je kako su do sada vraćena 73 miliona KM duga Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, ali da ne dozvoljava da se uštede provode na račun pacijenata. Govorila je i odlasku ljekara s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, kazavši kako oni nisu nigdje otišli, već da su samo prešli u “drugo agregatno stranje”.

Prema njenom mišljenju, nisu nestali, samo su promijenili svoju radnu adresu, misleći tako na ljekare koji sada rade u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Sebija Izetbegović se također osvrnula i na glasine da će biti kandidat za člana Predsjedništva BiH, te kazala da upravo nema takve ambicije i da su to neistine. Dodala također da ne pretendira na poziciju rektorice Univerziteta u Sarajevu.

RADIOSARAJEVO.BA

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x