Published On: Uto, pro 11th, 2018

PRONAĐENO RJEŠENJE KAKO UBRZATI ISELJAVANJE: U Tomislavgradu, Livnu i Kupresu postavljene kamere koje očitavaju neregistrirana vozila

Ono što od poreza nije moglo oteti Sarajevo HBŽ-u oteti će lokalne vlasti. Cilj je za 50 godina od HBŽ-a napraviti ogromno, možda najveće golf igralište na svijetu u kombinaciji sa gigantskim hipodromom. Očito. Nikad prije se nije događalo da ljudi uopće voze neregistrirana vozila. Kako je došlo do toga? Umjesto da Livanjski kantonu uloži tužbu Ustavnom sudu FBIH i zatraži poništenje PDV-a 2.0 za Sarajevo, što ima pravo po Ustavu, budući da prema Ustavu FBIH Livnjak nije dužan plaćati više poreza državi od Sarajlije, i da od te uštede, plate svim Livnjacima registriranje vozila, ili dignu standard, oni su odlučili udariti dodatno po džepovima građana. Ne pitajući se gdje je uzrok….

Na prostoru općina Livno, Tomislavgrad i Kupres postavljene su kamere koje očitavaju neregistrirana, ukradena te vozila koja su predmet policijskih istraga, a ovih dana iste kamere bit će postavljene u Drvaru i Glamoču.

Kamere imaju ugrađen sustav za automatsko prepoznavanje registarskih pločica, što policiji omogućava identificiranje prekršaja i poduzimanje zakonskih mjera, doznaje Fena u MUP-u Hercegbosanske županije.

Instalirane kamere imaju mogućnost očitavati i do deset vozila u sekundi, s najmanje 90-postotnom točnošću očitanja, a sve to rade u uvjetima smanjene vidljivosti, danju ili noću, te pri većim brzinama vozila.

Kamere su povezane s bazom podataka u MUP-u te u slučaju da detektiraju sumnjivo vozilo odmah se šalje obavijest patroli na terenu.

Osim bosanskohercegovačkih registarskih pločica, software unutar kamera može prepoznavati registarske oznake i tehničku ispravnost vozila svih država EU, Srbije, Crne Gore i Makedonije te jedinstvene registarske oznake motocikala i mopeda.

U MUP-u očekuju kako će postavljanje ovih kamera znatno doprinijeti povećanju sigurnosti na prometnicama.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare