Pronađeno 20 napadača na Vučića, smijenjen tužitelj

BEOGRAD – Imena između 15 i 20 osoba koje se sumnjiče za napad na premijera Srbije u Potočarima bit će u narednim danima dostavljena savejte ministara BiH, saznaju “Novosti”.

“Napadači su pripadnici ekstremističke skupine” Crni labudovi “i borci bivše armije BiH koji su tijesno povezani s Naserom Orićem i radikalnim krilom SDA i malo poznata formacija” Antidejton “, otkrili su” Novostima “sigurnosni izvori.

Prema informacijama lista, obaviještene su i vlasti Srbije, a najavljeno je i da će ministar sigurnosti BiH izaći u javnost s konkretnim mjerama.

Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović, sugerira da se ne smije stati samo na osobama koje su atakirale na premijera Vučića.

Dok se čekaju imena napadača, smijenjen je tužitelj Ismet Šuškić, kome je u Tužiteljstvu BiH povjerena istraga o napadu u Potočarima. Taj posao sada vodi njegov šef, tužitelj Božo Mihajlović, koji je na čelu Odjela za organizirani kriminal Tužiteljstva BiH.

U Tužiteljstvu BiH očito nisu bili zadovoljni onim što je Šuškić uradio, pa je predmet ustupljen iskusnom tužitelju, poznatom i po tome što je pronašao i optužio krivca za ubojstvo Ljubiše Savića Mauzera, nekadašnjeg zapovjednika specijalne jedinice “Pantere” Vojske Republike Srpske i funkcionera MUP RS .

Do sada je Tužilaštvo BiH saslušalo samo trojicu osumnjičenih, za koje Šuškić i nije tražio pritvor, smatrajući da za tako nešto ne postoji zakonski osnov.

“Od tužitelja Mihajlovića očekuje se sada reagirati što prije u istrazi. Već narednih dana, moguće je očekivati ​​nova privođenja, uhićenja i saslušanja”, rekao je sugovornik “Novosti” iz Tužiteljstva.

“Inzistiramo da se što prije objave imena napadača, ali nam je od velike važnosti da se otkriju ne samo neposredni izvršitelji nego i identitet inspiratora koji se kriju iza njih.”