Published On: Sri, sij 29th, 2014

Pronađeni ostaci ubijenog generala HVO-a Vlade Šantića

Tim istražitelja koji radi na potrazi za tijelom ubijenog generala HVO-a Vlade Šantića danas je na Grabežu iznad Bihaća, na lokalitetu “Mehana”, pronašao plastičnu bačvu u kojoj se nalaze karbonizirani ostaci jedne žrtve, javila je Radio-televizija BiH na svom internet portalu.

Istražni tim je na ovu lokaciju naveo zaštićeni svjedok, pa se pretpostavlja da pronađeni ostaci zaista pripadaju generalu Šantiću. U interesu istage nitko danas nije spreman davati izjave o pronalasku tijela, a tek će DNK analiza pokazati da li su pretpostavke točne.

– Zapovjednik HVO-a regije Bihać, general bojnik Vlado Šantić, nestao je nakon proslave 8. ožujka 1995. godine, a posljednji put viđen je u pratnji pripadnika Petog korpusa Armije Republike BiH u Hotelu “Sedra” u Ostrošcu kod Cazina. Nakon toga je, prema tvrdnjama zaštićenih svjedoka ubijen.

Prema izvještaju Federalne uprave policije upućenom Kantonalnom tužiteljstvu u Bihaću, za ubojstvo Šantića sumnjiči se sedam osoba, a prvoosumnjičeni je ratni komandant 502. Brigade Petog korpusa Armije BiH Hamdija Abdić-Tigar – navodi BHRT.

Fena