Published On: Sri, ruj 6th, 2017

Promocija bez pisca: Promovirana knjiga Milorada Dodika

”Naslov ovog djela nosi jasnu poruku da srpski narod i svi ostali koji žive u Srpskoj imaju zajamčenu sigurnost i slobodu”, rekao je Milan Ljepojević recenzent nove knjige predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika ”Pobjeda Srpske” na predstavljanju u Banja Luci.

Ljepojević je rekao novinarima da se naslov “Pobjeda Srpske” može uzeti kao glavna poruka i opredjeljenje ovog djela, koje govori o izbornoj kampanji Dodika i SNSD-a tijekom lokalnih izbora prošle godine.

”U knjizi su komentari i govori iz te kampanje, kao i fotografije. Inače, osnovna preokupacija proteklih izbora je bila Republika Srpska ili BiH, a građani su se opredijelili za Srpsku. Pobijedila je Republika Srpska”, naveo je Ljepojević uoči promocije knjige predsjednika SNSD-a Milorada Dodika u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci.

Istaknuo je kako knjiga ima analitički pristup i dva naslova – ”Pobjeda Srpske” i ”Srcem za Srpsku”.

“U njoj su govori predsjednika s 90 posto političkih tribina na kojima se obraćao prisutnima”, naglasio je LJepojević i dodao da su govori Dodika dostupni građanima na internetskoj stranici SNSD-a, te da je ovo treća knjiga iz kampanja lidera te stranke.

Recenzent knjige Franc Sošnja kaže da je ova knjiga povijesni dokument jednog vremena i moderne kampanje.

”Knjiga prikazuje veliku govorničku energiju predsjednika i državničko ponašanje prema Srpskoj i narodu koji tu živi. Dodik nema pisanih govora i na svakom skupu govori motivirano i na drugačiji način, uz originalne poruke”, ocijenio je Sošnja.

Na promociji je govorio i treći recenzent knjige Krsto Grujić, a na promociji, zbog obveza, Dodik nije bio.